Koronavirus skrajšal UAE Tour

V poznih večernih urah včerajšnjega dne so bile udeležene ekipe obveščene, da se dirka po Združenih arabskih emiratih predčasno zaključuje. Bojazen pred koronavirusom je namreč prevelika, da bi se dirka lahko nadaljevala. Ta bo tako zaključena po vsega petih etapah, saj sta zadnji dve predvideni ravninski etapi odpovedani.

Organizatorji dirke so se za potezo odločili po šestih novih okužbah v tem tednu, dve izmed katerih so potrdili pri italijanskih članih osebja ene izmed udeleženih ekip. Skupna kvota okuženih v državi je tako narastla na 25. Iran, katerega od ZAE ločuje le perzijski zaliv, je svoja letališča že zaprl, medtem ko so ta v Abu Dabiju, enemu glavnih povezovalnih mest med Evropo in Azijo, še odprta, a so leti nanje že omejeni.

Na dirki je tako slavil Adam Yates, ki si je v petih odvoženih etapah pridobil minuto in sekundo prednosti pred Tadejem Pogačarjem, ki bo z Bližnjega vzhoda odnesel majico najboljšega mladega kolesarja. Na tretjem mestu je končal član Astane Alexey Lutsenko.

Prejšnji članekUAE Tour: Pogačarju igra centimetrov
Naslednji članekBolezni ne prizanašajo: Van der Poel bo izpustil Omloop