Konec tedna lahko kolesarite z Rigobertom Uranom

Vsako leto se na koncu sezone po cestah Kolumbije odvija Giro de Rigo – dirka, ki jo organizira Rigoberto Uran. Letos dogodka ne bo, vsaj ne v tradicionalni obliki. Se pa bo odvila virtualna dirka na platformi Zwift, kateri se lahko pridružite tudi vi.

Zwift dirke so v letošnjem letu postale izjemno popularne, saj so v časih takšnih in drugačnih ukrepov omogočale trening, primerjavo in druženje med kolesarji. Tudi v času med sezonama bodo očitno ostale v koledarju. Prve dirke bodo na vrsti že v nedeljo in ponedeljek, ko se bo v sklopu Gira de Rigo odvilo dvaindvajset dirk.

Rigoberto Uran se bo pridružil dvema vožnjama, vsak dan eni. Prvič se bo v virtualnem svetu pojavil v nedeljo, 15. novembra, ob 14.05, drugič pa bo sodeloval dan kasneje ob istem času. Poleg omenjenih dveh dirk z Uranom bo na sporedu še 20 drugih  dirk, ki bodo razporejene v enajst različnih terminov. V nedeljo bo izvedenih 16 dirk, v ponedeljek pa 6.

V vsakem terminu dirke bodo udeleženci lahko izbirali med dvema različnima trasam. Prva možnost bo The Big Foot Hills, 67,5 kilometra dolga trasa po Watopii, ki ponuja 707 metrov višinske razlike. Druga možnost je nekoliko krajša, proga Out and Back Again je dolga 39,8 kilometra ter se dvigne za 303 višinske metre. Dirka se na obeh trasah začne z 2,4 kilometra dolgo »zaprto vožnjo«.

Rigoberto Uran je že potrdil svoja nastopa, hkrati pa razkril, da se mu bodo na dirki pridružili tudi nekateri drugi kolesarji World Toura. Pričakujemo lahko kolesarje EF Pro Cyclinga in ostale kolumbijske zvezdnike.

Vsi udeleženci, ki bodo dokončali vsaj eno izmed dirk, bodo vključeni v žrebanje za lepe nagrade, ki jih podarjajo Uranovi sponzorji. Dva srečneža bosta prejela kolo Cannondale CAAD Optimo 3 in biografijo Rigoberta Urana. Eden izmed udeležencev pa bo prejel POC čelado in očala ter kolesarski dres iz kolekcije Kolumbijca.

Vse informacije o dogodku lahko najdete tukaj.

Prejšnji članekURADNO: Groenewegenu izrečena devetmesečna prepoved dirkanja
Naslednji članekVan Aert bo v prihodnji sezoni napadal tudi etapne dirke