Konec ere ikoničnih belih očal Gerainta Thomasa

Leto 2023 je prineslo precej sprememb v karavani. A večina kolesarskih navdušencev se strinja, da so za največjo spremembo poskrbeli pri Ineos Grenadiersih, kjer so zamenjali opremljevalca očal in posledično končali ero legendarnih Oakley očal z belim okvirjem Gerainta Thomasa.

Že nekaj časa je znano, da je Ineos Grenadiers končal dolgoletno sodelovanje s proizvajalcem očal Oakley in za novo sezono sklenil pogodbo s podjetjem Sungod. Sodelovanje je v veljavo stopilo 1. januarja, ko smo tudi dobili prve fotografije kolesarjev z novimi očali.

Tovrstna sprememba ne bi bila nič posebnega, če Britanci ne bi imeli v svojih vrstah Gerainta Thomasa, ki je večji del svoje kariere prisegal na ena in ista očala. Nekoliko staromoden okvir Oakley očal v beli barvi je postal zaščitni znak 36-letnika.

Prav fotografije Thomasa z novimi očali so požele največ pozornosti med kolesarskimi navdušenci. Vsi poudarjajo, da to ni več pravi Geraint Thomas in da bi mu v novem podjetju lahko namenili vsaj bel okvir, če že ne more nositi enakega modela.

Tudi Thomas sam je na družbenih omrežjih ob objavi promocijskega videoposnetka zapisal, da bo na nova očala potrebno nekaj privajanja.

Najbolj burni odzivi na fotografijo Britanca z novimi očali so bili na družbenem omrežju Reddit, kjer so se uporabniki odzvali z nekaterimi humorističnimi znamenitimi citati in tako izrazili svoje razočaranje.

Eden izmed uporabnikov je uporabil znameniti stavek Botra Dona Corleoneja: “Poglejte, kako so izmaličili mojega fanta”. Spet drugi je nekoliko spremenil znameniti citat nasprotnikov Donalda Trumpa: “NotMyGeraint (to ni moj Geraint, op. p.)”.

Prebrati je bilo mogoče še nekaj zanimivih komentarjev, kot na primer: “Že sovražim 2023″, “To je zločin iz sovraštva”, “V steklu lahko vidite odsev pištole, ki je usmerjena proti Geraintu Thomasu”, “Hvala, sovražim jih” in “Mu niso mogli zagotoviti vsaj belih okvirjev”.

Thomas bo z novimi očali debitiral že kmalu. 17. januarja ga namreč pričakujemo na štartu dirke Tour Down Under, kjer bo eden glavnih adutov za zmago. Kot osrednji cilj sezone pa si je letos postavil Dirko po Italiji, kjer se bo spopadel z našim Primožem Rogličem.

Prejšnji članekTom Pidcock ne bo branil mavrične majice svetovnega prvaka v ciklokrosu
Naslednji članekPrimož Roglič še drugič postal očka