Kolumbijski kolesarji končno prispeli v Evropo

Po dolgem čakanju in odlašanju so kolumbijski kolesarji le prispeli v Evropo. Zasebni let z več kot stotimi kolumbijskimi športniki je iz Bogote vzletel včeraj, danes pa varno pristal v španski prestolnici.

Koronavirus je onemogočil vse lete v državo, kot tudi iz nje in nekaj časa se je porajalo vprašanje, ali bodo kolumbijski kolesarji sploh lahko prišli v Evropo. Nairo Quintana je nato nagovoril športnega ministra, ki je obljubil, da bo organiziral let, ki bo športnike odpeljal na staro celino.

Danes so torej le prileteli na cilj. Vsi športniki so bili pred letom testirani in nihče ni bil pozitiven. Kolesarji se bodo tako lahko v kratkem pridružili svojim ekipam na pripravljalnih treningih, ki so jih v večini začeli v preteklih tednih.

Med letom veljali strogi ukrepi

Kot že rečeno, so bili vsi športniki pred letom testirani. Tudi ob prihodu na letališče so veljali najstrožji higienski ukrepi. Pred vhodom so si razkužili roke in si jih po vhodu še enkrat umili. Veš čas deseturnega leta so tudi nosili zaščitne maske.

Kolesarji so nosili zaščitno masko celoten let. vir: twitter

Ob odhodu deležni velike pozornosti

Odhod najboljših športnikov države je v Kolumbiji sprožil veliko zanimanja. Predsednik države in minister za šport sta Sergiu Higuiti pred odhodom podarila kolumbijsko zastavo. Dogodku primerno so se oblekli tudi uslužbenci letališča, ki so športnike pospremili v dresih državne nogometne reprezentance.

Navdušil je tudi Egan Bernal. Pred odhodom je medijem namenil nekaj besed, a bolj kot na vsebino govora, so se ljudje osredotočili na njegovo zaščitno masko.

Poleg Higuite in Bernala so bili na letalu še Nairo Quintana in Winner Anacona (Arkea-Samsic), Miguel Angel Lopez (Astana), Esteban Chaves (Mitchelton-Scott), Dani Martinez in Rigoberto Uran (EF Pro Cycling), Ivan Sosa (Ineos), Sergio Henao in Fernando Gaviria (UAE Emirates).

Prejšnji članekASO razjezil Annemiek van Vleuten
Naslednji članekDe Gendt in Lotto Soudal podaljšala sodelovanje