Kolumbija slavi svojega junaka

Zdi se, da kjerkoli na svetu poteka zaključni šprint, v njem največ dela opravi Deceuninck – Quick Step. Nič drugače ni bilo na tretji etapi dirke po Kolumbiji, kjer je belgijska ekipa opravila levji delež za uspešen šprint Alvara Hodega, a Kolumbijec na začetku sezone še naprej neuspešno izkorišča delo sotekmovalcev. V zaključku ga je namreč prehitel Sebastian Molano in tako slavil še drugi dan zapored.

Sebastian, si presenečen nad zmago? vir: Twitter

Danes je bila na sporedu na papirju nekoliko bolj nepredvidljiva etapa kot včeraj, saj so kolesarji prečkali prve vzpone na dirki, a ti večje škode glavnini niso naredili. Videli smo torej klasičen kolesarski scenarij – beg četverice do nekaj kilometrov pred ciljem, tam jo je ujela glavnina in priprave na zaključni šprint so se pričele.

Glavno besedo v zaključku je imela ekipa Deceuninck – Quick Stepa, a še enkrat več se je potrdilo, da je Alvaro Hodeg še daleč od željene forme. Je pa zato vlak in delo Quick Stepa izkoristil Sebastian Molano, ki je že daleč od cilja ostal brez pomoči svoje ekipe UAE Emiratov. Z lastno iznajdljivostjo je torej prišel v ugoden položaj, ga docela izkoristil in še drugi dan zapored prvi prevozil ciljno črto.

Jutri je na sporedu še ena razgibana etapa, ki višjih vzponov ne bo ponujala, se pa bo končala s krajšim ciljnim vzponom, ki bo prehud za večino šprinterjov. Tako bomo najverjetneje videli zmago katerega izmed eksplozivnih kolesarjev, največ možnosti pripisujejo Julianu Alaphilippu.

KONČNI REZULTATI ETAPE:

1. MOLANO Sebastian (UAE Emirates)
2. AVILA Edwin (Israel Start-Up Nation)isti čas
3. HODEG Alvaro (Deceuninck-Quick Step)isri čas
4. MOLANO Julian (Kolumbija)isti čas
5. RESTREPO Jhonatan (Androni Giocattoli)isti čas
Prejšnji članekBouhanni prepričljiv v Provansi
Naslednji članekDva psa in mestno kolo dovolj za trening z Movistarjem