Koliko sponzorjev na dresu je preveč? Odgovor iščejo pri Androni Giacottoli-Sidermecu

Italijansko prokontinentalno moštvo je med sezonama zavzeto iskala nove sponzorje, saj je imenski sponzor Androni Giacottoli napovedal svoj umik. Italijansko podjetje je naposled podaljšalo sodelovanje, vseeno pa dodali nekaj novih pokroviteljev.

Rezultat poslovno natrpanega poletja so številni sponzorji ekipe, ki si seveda želijo izpostavljenosti. Androni Giacottoli-Sidmerec je moral prav vsakemu podjetju, ki jim je namenilo denar, ponuditi prostor na dresu. Posledica je dres, ki ima skoraj vsak centimeter površine pokrit z imenom drugega sponzorja.

Dres Androni Giocattoli-Sidmerca bo prekrit z imeni sponzorjev. (vir: twitter)

Na dresu je natisnjeno ime kar 21 različnih pokroviteljev, pri čemer najbolj vidno mesto na prsih zavzemata imenska sponzorja – tovarna igrač Androni Giacattoli in tovarna kovinske embalaže Sidermec. Zvestobo sta moštvu obljubila tudi podjetje za montažo naftovodov Tre Colli in mineralna voda Lauretana.

Industrijsko obarvani paleti sponzorjev se je v letošnji sezoni pridružilo še industrijsko logistično podjetje Work Service Group. Preostali sponzorji v večini ekipo opremljajo s kolesarsko opremo. Bottecchia zagotavlja kolesa, Selle Italia sedeže in Miche obroče ter gume.

»Zaupamo, da bodo navijači in oboževalci vzljubili nov dres,« je ekipa zapisala v uradni izjavi. »Dosegli smo najbolj uspešen kompromis med potrebo po izpostavljenosti mnogih sponzorjev in ohranjanjem identitete ekipe

V novem dresu bo v letošnji sezoni nastopal tudi Slovenec. Ekipo je namreč pred sezono okrepil Žiga Jerman, ki je v preteklih letih nosil dres razvojne ekipe Groupame-FDJ. Slovenec pa ne bo edini novi obraz v italijanskem moštvu, ekipi se je namreč pridružilo kar osem novih kolesarjev. Najbolj odmevna okrepitev je prihod Eduarda Sepulveda, ki je prišel iz vrst Movistarja. Argentinski kolesar se najbolje znajde v gorah in bo zagotovo eno glavnih orožij ekipe na Dirki po Italiji.

Italijanski krog je za ekipo vsako leto glavna dirka sezone. Na preostalih dveh Grand Tourih namreč ne nastopajo, organizatorji Dirke po Italiji pa jih že vrsto let povabijo na največjo italijansko dirko. V preteklosti so dosegli že več dobrih rezultatov, na svojem računu imajo 14 etapnih zmag, zadnjo je leta 2019 dosegel Fausto Masnada.

Prejšnji članekMarc Hirschi nepričakovano zapušča ekipo DSM
Naslednji članekLaurens De Plus želi pri Ineos Grenadiersih zadovoljevati lastne ambicije