Kolesje prestopnega roka se vrti s polno paro

Nova sezona je še daleč, a ekipe so že v polnem pogonu. Kolesarji sicer še počivajo, medtem ko se osebje ekipe odloča, kako bo izgledala njihova zasedba v letu 2021. Veliko pogodb je že podpisanih in počasi vstopamo v fazo zadnjih dopolnjevanj kadra.  

Deceuninck-Quick Step pripeljal češkega kronometrista

Belgijsko moštvo ima v svojih vrstah kar nekaj dobrih kronometristov, v prihodnji sezoni pa bo imelo še enega več. V ekipo se namreč seli češki specialist za vožnjo na čas Josef Černy, ki je v letošnji sezoni nastopal v dresu CCC-ja.

Černy je letos nase opozoril z zmago na 19. etapi Dirke po Italiji. Sedemindvajsetletnik je tedaj sodeloval v begu in uspel streti močno konkurenco, ki se je borila za etapno zmago.

Mareczko storil premalo za mesto v World Tour svetu

Še eden v vrsti kolesarjev, ki so iskali novega delodajalca po propadu CCC-ja, je Jakub Mareczko. Italijanski šprinter ima za seboj povprečno sezono, največ uspeha je imel na Dirki po Madžarski, kjer si je privozil tri etapne zmage.

Šestindvajsetletnik v prihodnji sezoni odhaja v prokontinentalno ekipo Vini Zabu – KTM, pri kateri bo ostal vsaj dve leti. Še naprej bo lovil etapne zmage na ravninskih trasah, saj Italijan velja za kolesarja, ki glavnino izpusti že na najpoložnejših vzponih.

»Pobalin« Moscon ostaja pri Ineosu

Če bi pogledali, kateri kolesar je največkrat vpleten v škandale, bi se Gianni Moscon zagotovo znašel pri vrhu. Temperamentni Italijan redno polni naslovnice kolesarskih časnikov, a žal iz napačnih razlogov.

Tudi letos smo lahko videli Mosconov izbruh jeze. Prikazal ga je na dirki Kuurne-Brussel-Kuurne, ko je po padcu vrgel kolo na sotekmovalca. Naposled je bil zaradi poteze diskvalificiran. Kljub vsej preteklosti so se pri Ineosu odločili, da Italijanu ponudijo še eno priložnost. Pogodbo je podaljšal za eno leto.

Meintjes se seli v vrste novopečene World Tour ekipe

Circus – Wanty Gobert bo v prihodnji sezoni prevzel World Tour licenco, ki jo bo sprostilo moštvo CCC. Belgijci se želijo na prehod na najvišji rang tekmovanja dobro pripraviti, zaradi česar so v svoje vrste zvabili že mnoge kolesarje.

Zadnji prišlek je Louis Meintjes, ki bo eno glavnih orožij ekipe na etapnih dirkah. Južnoafriški kolesar je zadnja tri leta preživel v ekipi NTT (prej Dimension Data), z novo ekipo pa je sklenil enoletno pogodbo.

Največje uspehe je 28-letnik dosegal v dresu UAE Emiratesov, za katere je nastopal v letu 2016 in 2017. Tedaj si je dvakrat privozil končno osmo mesto na Dirki po Franciji, španski krog pa je zaključil kot dvanajsti.

Mitchelton-Scott podaljšal vse pogodbe

Avstralsko moštvo je bilo eno najbolj aktivnih v zadnjem tednu. Skoraj vsak dan so objavili podaljšanje pogodb članov moštva. Kot zadnja sta na vrsto prišla Brent Bookwalter in Tsgabu Grmay, ki sta podpisala enoletno podaljšanje.

Mitchelton-Scott je tako postal druga ekipa, ki je uredila pogodbe vseh kolesarjev. Poleg Avstralcem je to do sedaj uspelo še Deceuninck-Quick Stepu.

Prejšnji članekNTT Pro Cycling v novo sezono odhaja z novim sponzorjem in novim imenom
Naslednji članekRemco Evenepoel: »Naslednje leto ne želim na Tour«