Kolesarski zvezi Slovenije bo štiri leta predsedoval Pavel Marđonović

Pavel Marđonović je na volilni skupščini Kolesarske zveze Slovenije prejel večinski del glasov in tako v boju za predsedniški položaj premagal dosedanjega predsednika Tomaža Grma. Slednji se tako po osmih letih poslavlja z vrhovne funkcije KZS-ja.

Tomaž Grm po dveh mandatih prepušča predsedovanje 50-letnemu Pavlu Marđonoviću, ki je na volilni skupščini prejel 99 glasov, 21 več od Grma.

Marđonović se že od otroških let ukvarja s kolesarstvom, preizkusil je vse njegove discipline, od ciklokrosa do gorskega in cestnega kolesarstva. Ukvarja se tudi z borilnimi športi, ki jih je vzljubil kasneje.

V kolesarstvu sem bistveno dlje kot v borilnih športih. Kolesarstvo sem začel trenirati že kot otrok, in sicer ciklokros, pozneje pa sem se ukvarjal z gorskim kolesarstvom, zadnjih deset let pa s cestnim. Karate pa je moja druga športna ljubezen in v obeh sem najdem. Zvezo bom vodil po najboljših močeh in v sodelovanju z vsemi sodelavci,je v prvi izjavi po izvolitvi za Radio Slovenija povedal Marđonović

Marđonović je diplomiral na področju ekonomije, karierno pot pa nadaljeval kot direktor podjetja Lafarge cement d.o.o.. Ukvarja se tudi z mentoriranjem mladih podjetnikov v podjetju CEED.

»Prva pomembna zadeva bo sestanek z ekipo, določitev prioritet, pogovor o morebitnih težavah, ovirah in predlogih za rešitve ter postavitev novega sekretarja,« je še dodal.

Ob predsedniških so potekale volitve tudi za druge organe zveze. V 15-članskem predsedstvu bodo tako poleg predsednika Marđonovića v štiriletni mandat vstopili: Marko Polanc (predsednik odbora za cestno kolesarstvo), Jan Starman (predsednik odbora za gorsko kolesarstvo), Peter Gregorčič (predsednik odbora za množičnost in rekreacijo), Rok Lozej (OCK), Dejan Gorenc, Tadej Tekavčič, Klavdij Blažko (vsi OGK), Rok Erce, Andraž Grum, Slavko Sinič (vsi OMR), Luka Žele (strokovni svet), Anej Štrucl (mednarodni odnosi), Robi Jenko (predstavnik kolesarjev) ter predstavnik sodniške organizacije, so zapisali pri KZS.

Prejšnji članekANKETA: Najlepša slovenska etapna zmaga na Dirki po Franciji?
Naslednji članekŠprint na Elizejskih poljanah letos nekoliko daljši, kot smo vajeni