Kolesarski zvezdniki se bodo borili mož na moža

Šestnajst kolesarskih zvezdnikov se bo ta vikend borilo za zmago na »Izzivu zvezd«. Gre za virtualne dirke, kjer se bodo kolesarji pomerili mož na moža. Šestnajsterica je razdeljena v pare, znotraj katerih se bosta posameznika borila za zmago. Sobota bo namenjena šprinterjem, dan kasneje bodo na vrsti hribolazci.

Po mnogih virtualnih dirkah v začetnih tednih karantene, se je njihov trend v zadnjem času nekoliko umiril. Za to je v večini krivo sproščanje ukrepov, ki kolesarjem dovoljujejo treninge zunaj, hkrati pa je prenovljen urnik dirk poskrbel, da so kolesarji namesto z dirkami zopet začeli s pripravljalnimi treningi.

Vendar preden se trenažerji dokončno pospravijo v omare, bomo gledalci deležni še enega zadnjih virtualnih spektaklov. Gre za dirko pod okriljem RCS Sporta, siceršnjega organizatorja Gira. Boji med kolesarji se bodo odvijali na platformi BKOOL, kjer se bodo kolesarji v neposredni dirki borili za zmago. Zmagovalec para bo nadaljeval v naslednji krog tekmovanja, vse dokler ne bo ostal le končni zmagovalec.

Razpored šprinterjev

Na štartu bodo mnogi zvezdniki svetovnega kolesarstva, ki so že razdeljeni v pare. Kot že omenjeno bo sobota namenjena šprinterjem. Te se bodo pomerili na 1,2 kilometra dolgi trasi s povprečnim naklonom 1 %, največji naklon pa bo znašal 2,53 %. Gre torej za ravninski odsek, ki bo poskrbel, da bomo gledalci deležni šprinta do ciljne črte. Prvi par se bo na progo podal ob 16. uri in 30 minut.

Šprinterski pari:
Pascal AckermannNacer Bouhanni
Fabio JakobsenMads Pedersen
Caleb EwanTim Merlier
Matteo TrentinFilippo Ganna

Razpored hribolazcev

Dan kasneje bodo na vrsti hribolazci. Ti bodo imeli traso prilagojeno svojim telesnim predispozicijam. Čaka jih 2,9 kilometra dolg vzpon na prelaz Stelvio, kjer bo povprečen naklon znašal 8,69 %, na najstrmejših predelih pa se bo povzpel vse do 12,75 %.

Pari hribolazcev:
Jakob Fuglsang Giulio Ciccone
Vincenzo Nibali Simon Geschke
Rafal MajkaThomas De Gendt
Chris FroomeWarren Barguil

Format dirke je nekaj, česar zaenkrat še nismo videli, a ima veliko potenciala. »Format Izziva zvezd, z dirkami na izpadanje, je inovativen in nepredvidljiv. Med tem ko čakamo na prave dirke, je taka dirka zelo dober način priprave šova za gledalce, ki bodo lahko videli boje med prvaki,« je dirko pokomentiral Vincenzo Nibali. V pohvalah se mu pridružuje tudi Chris Froome. »V času, ko je dirkanje onemogočeno, je dobro, da izkoristimo tehnologijo in pripravimo dogodek, kot je Izziv zvezd. Veselim se nove vrste izziva, v katerem se bom pomeril z najboljšimi kolesarji na svetu.«

Ogled dirke bo mogoč na Facebook in Twitter profilu Izziva zvezd.

Vabljeni, da v komentarjih z nami delite ime svojega favorita. Izberete lahko enega šprinterja in enega hribolazca.

Prejšnji članekNajbolje plačani kolesarji
Naslednji članekBo prepoved potovanja Kolumbijce stala Toura?