Kolesa Look se po osmih letih vračajo v karavano

Podjetje Look bo v sezoni 2023 v karavani zopet prisotno s svojimi kolesi. Zmage bodo z njimi lovili kolesarji Cofidisa, ki so v preteklosti že dirkali s kolesi francoskega proizvajalca.

V sezoni 2014 smo lahko nazadnje videli kolesa Look na dirkah najvišjega ranga. Cofidis je tedaj končal šestletno sodelovanje s francoskim podjetjem in presedlal na kolesa španskega podjetja Orbea. Zgolj nekaj sezon kasneje je moštvo sklenilo dogovor s proizvajalcem Kuoto, ki prav tako ni ostal na krovu dolgo, saj ga je v zadnjih treh sezonah zamenjal proizvajalec De Rosa.

Francosko moštvo pa se pripravlja na novo menjavo. V letu 2023 bodo člani ekipe znova sedli na kolesa Look, ki se tako vračajo v profesionalno karavano.

“Navdušeni smo, da lahko našim kolesarjem v naslednjih letih ponudimo priložnost vožnje koles Look,” je povedal generalni direktor Cofidisa Cedric Vasseur.

“Look je skozi leta postal eno najbolj prepoznavnih podjetij na trgu in novo partnerstvo je dodaten korak v razvoju naše ekipe proti iskanju uspešnosti.”

Kolesa Look so Cofidisu prinesla 81 zmag. (vir: twitter)

Look ima v kolesarstvu že dolgo in uspešno zgodovino. Podjetje, ki je primarno prepoznano po svojih pedalih, je na poti do uspeha pomagalo že mnogim kolesarjem.

Verjetno najbolj prepoznana uporabnika kolesa Look sta bila Bernard Hinault in Greg Lemond. Francoski kolesar sicer nikoli ni prišel do zmage na Dirki po Franciji s kolesom Look, je pa zato zmago osvojil z njihovimi pedali. Na drugi strani pa je ameriški kolesar svojo prvo zmago na Dirki po Franciji leta 1985 osvojil na kolesu Look.

Tudi Cofidis je s kolesi Look prišel do številnih uspehov. Z njimi so osvojili 81 zmag, med katerimi izstopa pet etapnih zmag ter štiri majice najboljšega hribolazca na Dirki po Španiji.

“Kot WorldTour ekipa smo bolj kot kdaj koli prej pozorni na raven zmogljivosti vseh sestavnih delov našega kolesa in vsem svojim kolesarjem želimo ponuditi vrhunsko kakovost. Ponosni smo tudi na to, da vozimo 100-odstotno francoske visokotehnološke izdelke.”

Menjava koles Cofidisa še zdaleč ni edina sprememba opremljevalca v karavani. Jumbo-Visma je namreč zamenjala Shimano za SRAM, medtem ko se UAE Emirates po letih sodelovanja s Campagnolom selijo k Shimanu.

Prejšnji članekTežave s sponzorji pokopale še eno moštvo
Naslednji članekV 92. letu starosti umrl oče britanskega kolesarstva Brian Robinson