Koen de Kort po hudi nesreči izgubil tri prste desne roke

Nizozemski kolesar Koen de Kort, član Trek-Segafreda, si je v nesreči pri avtomobilski terenski vožnji hudo poškodoval desno roko, zaradi česar so mu morali amputirati tri prste.  

Koen de Kort je proste dneve preživljal v Andori, kjer živi zadnjih nekaj let. V četrtek se je z avtomobilom odpravil na terensko vožnjo v Pireneje, ki se je končala s hudo nesrečo. Povsem natančnih informacij, kaj se je zgodilo, še ni, a Nizozemec je moral biti po nesreči s helikopterjem prepeljal v bolnišnico v Barceloni.

V prestolnici Katalonije je prestal triurno urgentno operacijo, v kateri so mu amputirali tri prste desne roke. Ostal je brez sredinca, prstanca in mezinca, preostala prsta pa so na srečo uspeli rešiti.

»Na žalost je Koen izgubil tretji, četrti in peti prst desne roke. Amputirali so mi celotne prste,« je razložil moštveni zdravnik Manuel Rodriguez Alonso.

»Doktor Jorge Serrano, ki je opravil operacijo in kateremu se zahvaljujemo za opravljeno delo, mi je sporočil, da bo po prvih pregledih funkcionalnost roke ohranjena zavoljo palca in kazalca. Prsta sta prav tako utrpela hudo poškodbo, a zahvaljujoč trudu zdravnika, sta bila rešena pred amputacijo,« je še dodal Rodriguez Alonso.

De Kort še ni povsem izven nevarnosti, saj je zaradi velike količine umazanije okoli rane še vedno nekaj možnosti za okužbo. Nizozemec bo naslednjih nekaj dni ostal v bolnišnici, kjer bo pod drobnogledom osebja.

Koen De Kort je pri 38-letih že pri koncu svoje dolge kariere, ki bi se lahko predčasno končala prav zaradi poškodbe. Pogodba s Trek-Segafredom se mu izteče po koncu letošnje sezone in ob manjšem številu dirk, na katerih bi lahko nastopil, je vprašanje, ali mu bo ekipa ponudila podaljšanje sodelovanja.

V 20-letni karieri je De Kort dosegel nekaj manjših uspehov, saj je večino kariere preživel v vlogi pomočnika. Zbral je že 18 nastopov na Grand Tourih in neverjetnih 42 na spomenikih.

Prejšnji članekKVIZ: Kako dobro poznate Primoža Rogliča?
Naslednji članekAlpecin-Fenix s posebnimi dresi počastil Van der Poelovega dedka Raymonda Poulidorja