Kdo so Primoževi najnevarnejši nasprotniki na Touru

Primož Roglič na Dirko po Franciji odhaja kot favorit za končno zmago, a tam ga čaka huda konkurenca. Njegovi nasprotniki pa niso le kolesarji.

Covid 19 tekmo lahko odpove ali v vsakem trenutku prekine

Narava – naravne katastrofe (potres, poplava.. toča, sneg, orkanski veter..)

Promet – avtomobili, motorji, živali, gledalci na cesti..

Bolezen, poškodba

Mehanska okvara

Mediji in francoska javnost

Tem nasprotnikom sledijo njegovi tekmeci kolesarji in njihove ekipe. Dirka Criterium du Dauphine je tako kot vsako leto pokazala kdo so glavni favoriti za zmago na Touru ter ob enem Primoževi največji tekmeci.

Ekipa Ineos Grenadier:

Novo ime, novi dresi, nova ekipa, novi vodja, nova taktika in star ter edini cilj rumena majica v Parizu. Ekipa je znova pokazala svojo moč in visoko organiziranost, ki ne dopušča improvizacije in minulih zaslug ampak pošlje na dirko najbolje pripravljene kolesarje.

Kolumbijci:

Ob Bernalu so kapetani svojih zelo močnih ekip še: Quintana, Lopez, Uran. Njim pa lahko dodamo še Chavesa, Higuito in Martineza.

Francozi:

Če bi vsi najboljši Francozi vozili za eno ekipo, bi bila verjetnost za skupno zmago precej večja. Tako pa ostane edini resni tekmec za skupno zmago FDJ – Thibaut Pinot.

Ekipa UAE:

Je ekipa, ki napreduje vsako leto in je z našim Pogačarjem dobila resnega tekmovalca za naskok na sam vrh.

Španci:

Kljub temu da prihaja Movistar z vsemi najboljšimi v tem trenutku ni konkurenčen. Najbolj resen kandidat je tako Landa, ki bo na čelu izredno močne in v letošnji sezoni precej bolje vodene ekipe Bahrain-Mclaren.

Ekipa Jumbo Visma:

Glede na trenutno stanje in moč ekipe bi bil lahko velik nasprotnik pohlep ekipe JV. Ob lovu na rumeno, še lov na zeleno majico, etapne zmage, dva kolesarja na stopničkah.

Prejšnji članekRoglič na Tour brez pomoči Kruijswijka
Naslednji članekDve okužbi za ekipo pomenita konec nastopov na Touru