Kdaj bo Evenepoel debitiral na Touru? Po besedah šefa ekipe še ne prav kmalu

Remco Evenepoel bi po prvotnih načrtih letos prvih nastopil na Dirki po Franciji, a mu je lanska poškodba na Dirki po Lombardiji močno spremenila krivuljo kariere. Patrick Lefevere zato ne želi hiteti z debijem Belgijca, ki bo dirko izpustil tudi prihodnje leto.

Razvoj enega največjih talentov karavane je v zadnjem letu močno zastal. Po grdem padcu z mostu na Dirki po Lombardiji je Remco Evenepoel dolgo časa okreval, letos pa se končno vrnil na dirke, a njegova pripravljenost še ni na nivoju, ki smo ga bili vajeni od njega.

Letos bi moral voziti svoj drugi Grand Tour, po načrtovani lanski udeležbi na Dirki po Italiji, bi v teh dneh nastopal na francoski pentlji. A poškodba je načrte zamaknila za eno leto, letos je tako debitiral na Giru, največja dirka na svetu pa bo morala še počakati.

Patrick Lefevere, šef ekipe Deceuninck-Quick Stepa, je v pogovoru za Sporzo razkril, da njegov varovanec še ni pripravljen na soj žarometov Dirke po Franciji, saj je razočaranje na letošnji Dirki po Italiji razkrilo, da mora mladenič najprej »preživeti« normalen Grand Tour, preden se poda v Francijo, kjer bo pod velikim pritiskom.

»Remco v letu 2022 verjetno ne bo nastopil na Touru. Najprej mu bomo omogočili, da odpelje lepo Dirko po Italiji, v normalnih razmerah, z normalnimi pripravami in zimo ter z nekaj dirkami v nogah pred začetkom. To je lahko, logična odločitev,« je povedal Lefevere.

Letošnji Giro je bila njegova prva dirka po osmih mesecih. Ta se mu ni izšla po željah. (vir: twitter)

Remco Evenepoel je letos ob debiju na Giru pogorel. To je bila zanj sploh prva dirka po več kot osmih mesecih in pričakovano ni uspel držati tempa najboljših. Že zgodaj si je privozil zaostanek, nato pa na 17. etapi grdo padel, a vseeno prišel do cilja. Dan kasneje pa se ni pojavil na štartu in njegovih nastopov v Italiji je bilo konec.

Mladi Belgijec bo sicer letos ponovno poskusil na Grand Touru, ob koncu sezone se bo pomeril na Dirki po Španiji. Tam bo lovil skupno zmago, a še veliko pomembnejše bodo izkušnje, ki si jih bo pridobil v treh tednih dirkanja.

Prejšnji članekMark Cavendish v solzah proslavlja 31. etapno zmago na Dirki po Franciji
Naslednji članekCavendish: Obžalujem, da sem pred leti zapustil Deceuninck Quick-Step