Katapultirano kolo tik pred ciljno črto s kolesa spravilo dva kolesarja

Vzporedno z Dirko po Španiji se v Franciji v teh dneh odvija dirka prihodnosti Tour de l’Avenir. V šesti etapi smo videli razburljiv zaključek, ki ga je zaznamoval padec tik pred ciljno črto.

Francoski mladi up Romain Gregoire je bil najhitrejši v zaključku šeste etape, a soja žarometov ni občutil. Vso pozornost je bila z njegove zmage preusmerjena na nenavaden padec tik pred ciljno črto, v katerem so tla pod kolesi izgubili štirje kolesarji.

Deset metrov pred ciljem je bil šprint skupine v polnem razponu. Čeprav je bila cesta dovolj široka za varen šprint, je v zavetrju prišlo do dotika med dvema kolesarjema in eden izmed njiju se je znašel na tleh.

Ker so bile v šprintu dosežene visoke hitrosti, je tekmovalec po padcu drsel po asfaltu, naravnost pod kolo enega izmed tekmecev. Ta ni imel časa odreagirati in padec preko ležečega tekmeca je bil neizbežen.

Tu pa se nenavadnost dogodka šele začne. Kolo drugega kolesarja se je ob trku s tlemi odbilo z zadnje gume in katapultiralo ga le preko ceste. Tam pa sta ravno v tistem trenutku ciljno črto prečkala dva kolesarja, ki sta nič kriva nič dolžna pristala na tleh.

Kolo je priletelo v enega izmed kolesarjev, ki je nemudoma izgubil ravnotežje in se med padcem naslonil na tekmeca. Tudi ta ni uspel ostati v pokončnem položaju in oba sta se prevrnila v zaščitno ogrado.

Kakšno je zdravstveno stanje kolesarje za zdaj še ni jasno, a vsaj kolesarja, ki sta se prevrnila v ogrado sta jo verjetno odnesla brez posledic. V času padca sta namreč imela precej nizko hitrost.

Veliko huje je izgledal padec kolesarja, ki je poletel preko krmila. Za tovrstne padce je pogosta posledica zlomljena ključnica in le upamo lahko, da jo je kolesar odnesel brez poškodb.

Na dirki prihodnosti sicer sodeluje tudi slovenska reprezentanca, ki pa žal ne kroji samega vrha. V skupnem seštevku je v najboljšem položaju Gal Glivar, ki zaseda 45. mesto.

Prejšnji članekRoglič predal rdečo majico, etapne zmage se veseli Soler
Naslednji članekIz tabora Jumbo-Visme sporočajo: “Nadzirati dirko tri tedne zapored je pretežko”