Karma na delu: Kolesar odrinil kolesarja in sam pristal na tleh

Iz Londona prihaja zanimiv kolesarski posnetek, ki kolesarsko sfero deli na dva pola. Kdo je kriv in kdo žrtev presodite sami.

Dogodek se je odvil na lepo urejeni kolesarski stezi, ki je s pločnikom ločena od cestišča. Na njej se je eden izmed mlajših kolesarjev z gorskim kolesom peljal po zadnjem kolesu in ob tem rahlo vijugal od roba do roba.

To je razjezilo enega izmed hitrejših kolesarjev na polni kolesarski stezi. Ta je želel ‘kaskaderja’ prehiteti po desni strani, ko je ta ravno rahlo zavil proti desnemu robu steze. Prostor med njim in robom cestišča se je zožil in hitrejši kolesar je z roko odrinil drugega kolesarja, a manever mu ni uspel.

Z odrivom je dosegel, da je mlajši kolesar prekinil vožnjo po zadnji gumi in se ustavil ob robu steze. Hkrati pa so obveljali tudi vsi zakoni fizike, ki jih je hitrejši kolesar spoznal na lastni koži. Po odrivu je namreč rahlo obrnil krmilo, zaradi česar je izgubil ravnotežje in padel na tla.

Udarec ob beton je bil precej močen. Na srečo je nosil čelado, zato ni bilo videti, da bi se huje poškodoval. Kolo je odletelo na eno stran steze, kolesar pa je padel na drugo in med njima se je na srečo ustvaril manjši prehod. Tega so namreč za izogib nesreči uporabili ostali kolesarji, ki niso uspeli zavirati dovolj hitro.

Kot že omenjeno v uvodu, je posnetek razdelil internet. Nekateri s prstom kažejo na prvega kolesarja, spet drugi na drugega, dober del pa kar na oba. Vsak si po svoje razlaga, kdo je kriv in kdo ne, verjetno pa je resnica nekje vmes in sta do neke mere kriva oba.

Prejšnji članekJumbo-Visma za opremljevalca čevljev izbrala majhno italijansko podjetje
Naslednji članekV hišni preiskavi direktorja Jumba našli ‘tone gotovine’