Karavana Dirke po Španiji preko nogometnega igrišča kar med tekmo?

Organizatorji Dirke po Španiji so prišli na, milo rečeno, nenavadno idejo. Želijo si, da bi karavana na dirki v zadnji etapi zavila na nogometni stadion in prečila igrišče pred polnimi tribunami navijačev, ki bi prišli na ogled nogometne tekme.

Kolesarske dirke nam vedno znova prinesejo obilo zanimivega dogajanja. Če smo vajeni, da zanj s svojimi vložki poskrbijo navijači ali kolesarji, pa bo na Dirki po Španiji dogajanje popestrila kar odločitev organizatorja.

Dobili so namreč idejo, da bi na zadnji 21. etapi, ki se konča v Madridu, kolesarje popeljali preko nogometnega igrišča stadiona Wanda Metropolitano, kjer gostuje Atletico Madrid našega Jana Oblaka. Da je ideja še bolj bizarna, želijo organizatorji mimohod izvesti v času, ko bi na stadionu potekala tekma.

Na srečo organizatorji niso dovolj nori, da bi kolesarje na zelenico spustili v času aktivne igre, pač pa bi na stadion prispeli v času med obema polčasoma. Kaj vse bi lahko šlo narobe, si verjetno predstavljate že sami, od usklajevanja časovnice dalje.

Kljub temu da smo kolesarski navdušenci privzdignili obrvi ob prvi omembi ideje, pa so organizatorji odločeni, da projekt izpeljejo do konca. Namen je, da bi obisk stadiona v zadnji etapi videli že letos, v najslabšem primeru pa v naslednjih letih.

Leta 2019 je karavana pred začetkom zadnje etape naredila krog po praznem nogometnem igrišču. (vir: twitter)

Prehod karavane skozi znamenite objekte mest ni nič novega. V zadnjih letih je Dirka po Franciji v zadnji etapi kolesarje peljala skozi Louvre in požela zelo pozitivne odzive javnosti. Avtomobilska karavana, ki se nahaja za glavnino, skozi muzej ne sme in ubere drugo pot, kar bi se verjetno zgodilo tudi ob prečenju nogometnega igrišča v Madridu.

Nogomet je v Španiji šport številka ena, zato morda niti ni tako veliko presenečenje, da organizatorji skušajo kolesarstvo promovirati v povezavi z nogometom. To so v preteklosti že počeli, leta 2019 se je Vuelta začela na stadionu Atletica Bilbaa, kjer je karavana tudi naredila krog po praznem igrišču.  

Še veliko prej, natančneje leta 2002, pa se je Dirka po Španiji končala z vožnjo na čas, katere cilj je bil na nogometnem stadionu Santiago Bernabeu, kjer domuje Real Madrid.

Prejšnji članekRichard Carapaz dokazal, da je velik športnik
Naslednji članekŠportni direktor po trku s kolesarjem umrl na licu mesta