Kaotična organizacija dirke po Dubaju

V Dubaju se je odvila štiridnevna ženska dirka, kjer je slavila 25-letna Angležinja Lucy Van Der Haar. Dirka sama po sebi ne bi bila nič posebnega, če je ne bi s slabo organizacijo popestrili organizatorji sami.

Prva etapa se je končala s skupinskim šprintom, slavila je Van Der Haarjeva, a bolj kot sam razplet etape je v oči padel na ciljni črti parkiran kombi. Tekmovalke so se ga na srečo brez večjih težav izognile in do težav ni prišlo, a za kakšno nevarnost gre verjetno ni potrebno razlagati. Kolesarke, ki v cilj drvijo s hitrostmi preko 50 kilometrov na uro in pogledom usmerjenim v tla, bi se lahko zaletele v zadek kombija in pri tem utrpele hude poškodbe, morda celo s smrtnim izidom.

Kot da jih napaka s prve etape ni naučila ničesar, so organizatorji za nevaren zaključek poskrbeli tudi na tretji etapi. Ciljno ravnino je predstavljala široka štiripasovnica, tik pred ciljem pa se je trasa zožila le na dva pasova. Poteza, ki jo v kolesarstvu vidimo večkrat, a na dirki po Dubaju so organizatorji poskrbeli za eno najslabših izpeljav zoženja, kar smo jih kadarkoli videli. Ograje, postavljene na sredini ceste, pred njimi pa trije redarji z zastavico naj bi bili dovolj za varen potek zoženja, a so se močno ušteli. Redarji so ob pogledu na glavnino zbežali s svojih mest in kaos le še povečali. Tudi tukaj so vse kolesarke varno pripeljale mimo ovire, a nekatere so jih obšle po napačni strani in zgrešile ciljno črto.

Nevarno zožanje trase tik pred ciljem.
Prejšnji članekLuke Rowe obljubil zvestobo Ineosu
Naslednji članekPrihaja UAE Tour