Kako sta se Primož Roglič in JV pripravljala za Tour 2020

Primož dobi v drugem letu nastopanja za ekipo možnost, da se prvič udeleži dirke vseh dirk. Za novinca na Touru svojo prvo priložnost izredno dobro izkoristi in osvoji kraljevsko etapo. Osvojitev takšne etape so neuresničene želje mnogih kolesarjev. Na najtežji dirki in v najmočnejši konkurenci resno opozori nase. Na tej dirki sta z njim v ekipi Robert Gesink in George Bennett.

Leto 2018

Primož dobi novo priložnost na največji dirki z jasnim ciljem, da preveri svoje sposobnosti v generalni razvrstitvi. Ekipa še ni pripravljena in podrejena skupni zmagi, ampak ima Primož povsem proste roke. Znova zmaga v eni najtežjih etap in je v borbi za stopničke z vsemi najboljšimi kolesarji do zadnje etape.

Primož in ekipa JV po tej dirki dobita dokončen odgovor, da je Primož sposoben zmagati tritedensko dirko. V najtežjih etapah se na tej dirki izkažejo tudi ostali kolesarji JV. Na etapi, ki jo je Primož zmagal sta se dolgo časa z najboljšimi vozila tudi Steven Kruijswijk in Antwan Tolhoek. Takrat je eden od športnih direktorjev v avtu izrekel zelo pomembne besede: Mi smo edina ekipa, ki se je sposobna voziti skupaj s Sky-em. V vodilni skupini se je ves čas vozil tudi Tom Dumoulin, vendar takrat v drugi ekipi.

Leto 2019

Na podlagi rezultatov se ekipa prvič odloči, da resno napade zmago na tritedenski dirki in to tudi javno napove. Primož dobi povsem svojo ekipo, ki se pripravlja, da bo s Primožem kot kapetanom zmagala Giro. Na tej dirki gre praktično vse kar je mogoče narobe, vendar Primož kljub vsemu osvoji 3. mesto.

Tretje mesto se je zdelo kot zmaga. vir: twitter

Tudi ekipa za Tour se izredno kakovostno pripravlja, na žalost pa del ekipe ni Primož, ki je Giro končal povsem izčrpan in poškodovan. Ekipa JV ima na Touru tri velike cilje, zmago na TTT-ju, zmago na posamični etapi in uvrstitev njihovega kapetana Kruijswijka na oder za zmagovalce.

Vse cilje doseže, osvoji celo štiri zmage, Kruijswijk pa osvoji 3.mesto. Pomočniki JV pokažejo svojo moč in so povsem konkurenčni Ineosu. Ekipa na Vuelti popravi vse napake z Gira in Primož na tritedenski dirki osvoji 1. mesto.

Leto 2020

Tako kot je že nekaj časa načrtovano, Primož dobi najmočnejšo možno ekipo za zmago na Touru. Ekipa je brez sprinterja z najboljšimi možnimi kolesarji za vse naloge in vse terene. Tudi tokrat je zaradi višje sile prišlo do manjših sprememb znotraj ekipe.

Ekipa 2020:

Robert Gesink, Tony Martin – odlična, malce starejša kolesarja, ki sta svoje najboljše dneve in zmage pustila za sabo in sta se popolnoma prelevila v super pomočnika. Oba sta sodelovala na Vuelti, kjer sta uživala ob zmagi.

George Bennett, Sepp Kuss – oba v življenski formi, ki sta jo letos kronala z zelo odmevnimi zmagami. Vsak od njiju je bil na eni dirki zadnji Primožev pomočnik. Tudi onadva sta doživela veliko zmagoslavje na Vuelti.

Wout Van Aert – novi zmagovalec v ekipi JV, ki je v letošnji sezoni zmagal na dveh odmevnih klasikah, kjer je premagal vse najboljše svetovne kolesarje. V tem trenutku verjetno eden izmed najkompletnejših kolesarjev na svetu. Zelo pomembna je bila njegova izjava v zadnjem intervjuju: ne zanima me zelena majica, ne zanimajo me etapne zmage, vse sem pripravljen narediti za to, da ekipa pripelje rumeno majico v Pariz.

Tom Dumoulin – sokapetan na dirki, potem ko več kot eno leto ni nastopal, svojo formo stopnjuje in lahko verjamemo, da jo bo dvignil na najvišji nivo v svoji karieri, tako kot večina kolesarjev, ki se je pridružila JV. Taktika z dvema kapetanoma, ki jo je v zadnjih letih izvajal Sky, bo sedaj glavna moč JV.

Amund Grondahl Jansen – prišel je zadnji v ekipo, že ima izkušnje s Toura in resnično ni nobenega razloga, da bi dvomili v izbiro vodstva JV.

Primož se bo na Touru sigurno lahko naslonil tudi na pomoč močne slovenske zasedbe. S Pogačarjem sta zelo dobro sodelovala že na Vuelti, tudi Polde, Moho in Luka mu bodo z veseljem pomagali.

Srečno Primož! Srečno Slovenci! Srečno Jumbo Visma!

Prejšnji članekŠtartna lista Dirke po Franciji
Naslednji članekTour, dobrodošel. Pogrešali smo te!