Kaj imata skupnega Cristiano Ronaldo in Joao Almeida? Agenta!

Nogometni zvezdniški agent Portugalec Jorge Mendes je razširil svoje področje delovanja in vstopil v svet kolesarstva. Pod svoje okrilje je vzel rojaka Joaa Almeido in Rubena Guerreira.

Jorge Mendes s svojim podjetjem Polaris Sports trenutno skrbi za številne nogometne zvezdnike. Na njegovem seznamu so že vrsto let Juventusov Cristiano Ronaldo, Evertonov James Rodriguez ter eden najbolj popularnih trenerjev Jose Mourinho. Čeprav je nogomet Mendesov glavni šport, pa zastopa tudi nekaj športnikov drugih športov. Skrbi recimo za voznika Formule 1 Charlesa Leclerca.

Polaris Sports pa v svet kolesarstva ne bo vstopil sam. Na poti jim bo pomagalo podjetje Corso Sports, ki ima več izkušenj z zastopanjem kolesarjev. Trenutno namreč zastopajo aktualnega zmagovalca Dirke po Italiji Taa Geoghegan Harta, nekdanjega svetovnega prvaka Madsa Pedersena ter dvakratnega zmagovalca etape na letošnji Dirki po Franciji Sørena Kragha Andersena.

»Polaris Sports in Corso sta ustvarili partnerstvo, cilj katerega je optimizirati komercialno vrednost portugalskih športnikov pod okriljem Corso Sportsa,« so v izjavi za javnost zapisali v podjetju Jorgeja Mendesa.

Mendes v večini zastopa portugalske športnike, vse bolj pa postaja vpliven tudi v Monaku. V kneževini trenutno prebivajo številni kolesarji, tudi slovenska zvezdnika, zato lahko v prihodnje pričakujemo, da se bo seznam kolesarjev pod okriljem Mendesa še razširil.

Joao Almeida in Ruben Guerreiro sta kolesarsko javnost nase opozorila na letošnji Dirki po Italiji. Almeida je rožnato majico vodilnega nosil dva tedna in jo predal šele tik pred zaključkom dirke. Na drugi strani si je Guerreiro privozil etapno zmago in v Milanu oblekel modro majico najboljšega kolesarja v gorah.

Prejšnji članekKako bo oblečena karavana v letu 2021
Naslednji članekVan Aert bo sezono ciklokrosa nadaljeval na prebarvanem Bianchiju