Kaden Groves do prve zmage v novi ekipi, Roglič uspešno zadržal vodstvo

Kaden Groves je zmagovalec četrte etape Dirke po Kataloniji. Avstralec je do zmage prišel s potiskom kolesa preko ciljne črte in za nekaj centimetrov prehitel Bryana Coquarda. Primož Roglič je imel končno nekoliko lažji dan in je etapo varno končal na 15. mestu ter zadržal majico vodilnega.

Po treh napornih dneh za Primoža Rogliča (Jumbo-Visma) in Remca Evenepoela (Soudal-Quick Step), sta imela kolesarja danes končno nekoliko lažji dan. Po uvodnem vzponu se je trasa v nadaljevanju predvsem spuščala z nekaterimi vmesnimi vzponi, ki pa glavnini večjih težav niso predstavljali.

Redki šprinterji, ki so pripotovali v Španiji, pričakovano tokrat niso izpustili priložnosti iz rok. Ves dan so z ekipami skrbeli, da je bil beg na ulovljivi razdalji, v zaključku pa so med seboj obračunali za etapno zmago.

Ob vstopu na ciljno ravnino je bil zelo dobro postavljen Bryan Coquard (Cofidis), ki je na čelo skupine prišel šele 150 metrov do cilja in imel odprto pot do zmage. A Francozu so pošle moči, precej bolje pa jih je razporedil Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck).

Avstralec se je izjemno dolgo skrival v zavetrju in se v ospredje začel prebijati šele 50 metrov pred ciljem. A imel je dovolj časa, hitrosti in moči, da je tik pred ciljno črto skočil ob Coquarda, potisnil kolo naprej in s prednostjo nekaj centimetrov osvojil etapno zmago.

Presenetljivo visoko je danes etapo končal Primož Roglič, ki je zasedel 15. mesto. Slovenec se je ves čas držal blizu čela skupine in skrbel, da ob morebitnem trganju glavnine ne ostane ujet v ozadju.

Hkrati pa so etapne uvrstitve na tej dirki izjemno pomembne, prav zaradi njih namreč trenutno drži prvo mesto v skupnem seštevku, čeprav sta z Evenepoelom po času povsem izenačena. Belgijec je današnji dan končal na 26. mestu.

Prejšnji članekPrimož Roglič priznal, da v tretji etapi ni imel pravih nog
Naslednji članekNe boj, mesarsko klanje: Vzpon na Lo Port bo odločilen za končno zmago