Jumbo-Vismi prva etapa dirke po Valenciji

Jumbo-Visma je po zaslugi Dylana Groenewegena prišla do prve zmage v novi sezoni. Moštveni kolega našega Primoža Rogliča je bil v zaključku prve etape dirke po Valenciji hitrejši od Fabia Jakobsena in Alexandra Kristoffa, ki sta Nizozemcu delala družbo na zmagovalnem odru.

V 180 kilometrov dolgi etape od Castella do Vila-Reala smo videli beg četverice, ki je sponzorske naloge opravila 25 kilometrov pred ciljem, ko jih je ujela glavnina. To so celotno etapo vodili kolesarji Deceuninck-Quick Stepa, ki so v zaključnem šprintu računali na Jakobsena, a naposled ostali praznih rok.

V zaključne kilometre so glavnino popeljali kolesarji Deceuninck-Quick Stepa in Jumbo-Visme, kmalu pa sta se pokazali tudi ekipi Lotto Soudala za Johna Degnkolba ter Mitchelton-Scotta, ki so kolesarili za našega Luko Mezgeca. Tri kilometre pred ciljno črto je s samostojnim napadom poskušal še en Slovenec Jan Polanc, a bil le nekaj metrov kasneje že ujet.

V šprintu sta bila na koncu najmočnejša prav kolesarja ekip, ki so v vodenje glavnine vložile največ energije. Prvi je s šprintom začel Fabio Jakobsen, ki je bil na koncu nekaj centimetrov prekratek, tik pred ciljno črto je mimo njega priletel Dylan Groenewegen in si privozil prvo letošnjo zmago.

Na dirki imamo Slovenci štiri predstavnike, že omenjena Luka Mezgec in Jan Polanc sta zasedla 8. oziroma 22. mesto, Matej Mohorič je svoji ekipi Bahrain-McLaren privozil 14. mesto, na 30. mestu pa je etapo končal Tadej Pogačar, ki bo na svoj račun prišel v četrti etapi, edini gorski na dirki.

Prva letošnja zmaga za Groenewegena in Jumbo-Vismo. vir: facebook

KONČNI REZULTATI ETAPE:

1. GROENEWEGEN Dylan (Jumbo-Visma)
2. JAKOBSEN Fabio (Deceuninck-Quick Step)isti čas
3. KRISTOFF Alexander (UAE Emirates)isti čas
4. SWIFT Ben (Ineos)isti čas
5. LOBATO Juan Jose (Fundacion-Orbea)isti čas
6. ABERASTURI Jon (Caja Rural)isti čas
7. DEGENKOLB John (Lotto Soudal)isti čas
8. MEZGEC Luka (Mitchleton-Scott)isti čas
9. GARCIA CORTINA Ivan (Bahrain-McLaren)isti čas
10. NAESEN Lawrence (AG2R La Mondiale)isti čas
14. MOHORIČ Matej (Bahrain-McLaren)isti čas
22. POLANC Jan (UAE Emirates)+ 0:03
30. POGAČAR Tadej (UAE Emirates) isti čas
Prejšnji članekMads Pedersen za Trek-Segafredo do leta 2022
Naslednji članekValverde zaključuje leta 2021