Jumbo-Visma znova dokazala moč z dvojno zmago, Mohorič do tretjega mesta

Matej Mohorič je vrhunsko opravil s preizkušnjo Kuurne-Bruselj-Kuurne, a v zaključku ni bil kos močnemu dvojcu Jumbo-Visme. Pod zmago se je podpisal Tiesj Benoot, drugo mesto je osvojil Nathan Van Hooydonck, stopničke pa je dopolnil Slovenec.

Kuurne-Bruselj-Kuurne je postregel s presenečenjem, saj se za zmago niso udarili šprinterji, pač pa je glavnino presenetila peterica napadalcev, med katerimi je bil tudi Matej Mohorič (Bahrain Victorious).

Že 77 kilometrov pred ciljem se je iz glavnine odcepila skupinica 11 kolesarjev, ki se je kmalu oklestila in v ospredju jih je ostalo le še pet. Ob Mateju Mohoriču so selekcijo preživeli še Tim Wellens (UAE Emirates), Taco van der Horn (Intermarche-Circus-Wanty) ter dvojec Jumbo-Visme Nathan Van Hooydonck in Tiesj Benoot.

Peterica si je privozila že 1:30 prednosti pred glavnino, v kateri pa šprinterji niso imeli veliko pomoči tujih ekip, saj jih je večina imela svojega predstavnika v begu. Tako je večina dela padla na ramena kolesarjev Soudal-Quick Stepa in Lotto Dstnyja, ki pa prednosti niso topili dovolj hitro.

Petnajst kilometrov do cilja je prednost še vedno znašala minuto in ostala tako še naslednjih nekaj kilometrov. Postalo je jasno, da peterica ne bo ujeta in 4 kilometre do cilja so v ospredju začeli taktizirati.

Največ taktiziranja sta si lahko privoščila člana Jumbo-Visme, pospeševanja katerih je v večini pokrival Mohorič. Čeprav je uspešno lovil rumena dresa, pa mu je to pobralo precej moči in v zadnjem kilometru je bil ob pospeševanju Tiesja Benoota žal nemočen.

Belgijec je zanesljivo prišel do zmage, že druge na otvoritvenem vikendu za Jumbo-Vismo, katere uspeh je danes z drugim mestom dopolnil še Nathan Van Hooydonck. Tretji pa je ciljno črto prevozil Matej Mohorič.

Na dirki je danes nastopil tudi Jan Tratnik (Jumbo-Visma), ki je odlično opravil svojo vlogo pomočnika. Dirko je večino časa preživel v glavnini, s katero je tudi prišel v cilj. Ob prvem vikendu v novem dresu je ekipi pomagal do dveh zmag in tako potrdil svojo kakovost, zaradi katere so ga Nizozemci pripeljali v svoje vrste.

Prejšnji članekAdamu Yatesu kraljevska etapa, Remcu Evenepoelu rdeča majica
Naslednji članekMatej Mohorič po tretjem mestu ostal brez kolesarskega števca s podatki o vožnji