Jumbo-Visma za opremljevalca čevljev izbrala majhno italijansko podjetje

Jumbo-Visma po prenehanju sodelovanja s Shimanom išče nove opremljevalce opreme, ki jo je v preteklosti dobavljalo japonsko podjetje. Shimanove čevlje bo v prihodnjih sezonah zamenjala obutev italijanskega podjetja Nimbl.

Podjetje Nimbl je pri Jumbo-Vismi zasedlo mesto opremljevalca čevljev. Po letih sodelovanja s Shimanom, ki je dobavljal tudi čevlje, Nizozemci za prihodnost iščejo nove dobavitelje. Pri italijanskem podjetju Nimbl so našli čevlje, s katerimi bodo znova napadali vrh svetovnega kolesarstva.

Gre za majhno in precej novo podjetje, ki pa se je hitro dokazalo v svetu kolesarstva. Vanj so vstopili z visokokvalitetnimi ročno izdelanimi čevlji, ki jim že zaupajo nekateri profesionalni kolesarji. Jumbo-Visma pa bo prva ekipa, s katero bo podjetje sklenilo pogodbo.

Hiter pregled spletne strani podjetja razkrije, da so v preteklih sezonah v čevljih Nimbl dirkali zvezdniki, kot so Vincenzo Nibali, Jakob Fuglsang, Greg Van Avermaet, Thomas De Gendt, George Bennett in Fred Wright, v prihodnje pa se bodo na spletni strani lahko pojavile tudi fotografije Primoža Rogliča, Wouta van Aerta in Jonasa Vingegaarda.

Čevlje Nimbl že uporabljajo številni zvezdniki karavane. (vir: twitter)

Vsi čevlji so ročno izdelani v italijanski tovarni, vključno z njihovim najprestižnejšim karbonskim modelom. Prav tega bodo uporabljali kolesarji v rumenih dresih.

Gre za čevelj s togim podplatom, ki omogoča dober prenos energije z noge na pedala, torej to, kar je ključno v svetu profesionalnega kolesarstva. Prav tako je čevelj zaradi karbonskega podplata precej lahek. Čevelj številka 42 tehta le 200 gramov.

Če želite posnemati Primoža Rogliča in tudi sami kolesariti s čevlji Nimbl pa ne pričakujte, da jo boste odnesli poceni. Najcenejši modeli se namreč začnejo pri 380 €, najdražji pa posežejo do 500 €.

Prejšnji članekEvenepoel ali Pogačar? Za Alejandra Valverdeja ni dvoma
Naslednji članekKarma na delu: Kolesar odrinil kolesarja in sam pristal na tleh