Jumbo-Visma prvo dejanje opravila z odliko, Gesink v rdečem

Jumbo-Visma je dobila uvodno etapo Dirke po Španiji. Osmerica nizozemskega moštva je najhitreje premagala 23-kilometrsko razdaljo in že prvi dan v svoje vrste zvabila rdečo majico.

Dirka po Španiji se je začela z ekipno vožnjo na čas. Vloga favoritov je pred začetkom pripadala Jumbo-Vismi, ki je svojo nalogo opravila zelo dobro. V cilj so zapeljali 13 sekund hitreje od prvih zasledovalcev Ineos Grenadiersov in še sekundo hitreje od zasedbe Quick Step-Alpha Vinyla.

Primož Roglič (Jumbo-Visma) se lahko vsaj za nekaj časa oddahne. Prva naloga je bila namreč opravljena odlično, in kot pravi sam, je v naslednjih dveh dneh potrebno le varno priti do cilja. Prava dirka se namreč začne šele po povratku v Španijo.

V cilj ekipnega kronometra je skupaj zapeljala celotna osmerica nizozemskega moštva, a čas se je odmeril po prihodu četrtega kolesarja v cilj. Znotraj prve četverice je bil pričakovano tudi Roglič, ki pa ni želel prvi končati s preizkušnjo.

Častno prvo mesto je bilo danes namenjeno Robertu Gesinku (Jumbo-Visma), ki je tako postal prvi nosilec rdeče majice na dirki. V svoji karieri je Nizozemec večino časa posvetil pomoči kapetanom, tokrat pa mu je ekipa v zahvalo namenila rdečo majico.

Roglič je po prvi etapi v najboljšem položaju med kandidati za končno zmago. Proti Richardu Carapazu (Ineos Grenadiers) je pridobil 13 sekund, proti Remcu Evenepoelu (Quick Step-Alpha Vinyl) pa še sekundo več. Simon Yates (BikeExchange-Jayco) je z ekipo zasedel četrto mesto in si privozil 31 sekund zaostanka za Rogličem.

Na Dirki po Španiji nastopa tudi Jan Polanc (UAE Emirates), ki je danes prišel do petega mesta. V moštvu je vse podrejeno Joao Almeidi (UAE Emirates), ki se v nadaljevanje dirke podaja s 33 sekundami zaostanka.

Karavana bo na Nizozemskem ostala še dva dni, ko sta na sporedu šprinterski etapi. V ponedeljek nas čaka prosti dan, med katerim se bodo kolesarji preselili v Španijo, kjer bodo ostali vse do zaključka v Madridu.

Results powered by FirstCycling.com

Prejšnji članekDirka po Španiji: Štartni časi ekipne vožnje na čas
Naslednji članekSam Bennett je nazaj, Teunissen v rdeči majici