Jumbo-Visma pripravlja novo pogodbo za Wouta van Aerta

Na Dirki po Flandriji je Wout van Aert še enkrat dokazal, da spada med najboljše kolesarje za enodnevne klasike. Avgusta je slavil na Strade Bianche in Milano-San Remo, na Dirki po Flandriji pa za nekaj centimetrov izgubil prvo mesto. Jumbo-Visma Belgijca ne želi izgubiti, zato mu bodo jeseni ponudili novo pogodbo.

Mladi Belgijec ekipi prinaša veliko več kot le uspeh na klasikah. Odlične predstave je kazal na letošnji Dirki po Franciji, kjer si je privozil dve etapni zmagi, hkrati pa odigral eno ključnih vlog v gorah. Van Aert bi brez večjih težav konkuriral Samu Bennettu za zeleno majico, a je Belgijec svoje ambicije potlačil za skupni cilj ekipe.

»Neizmerno ponosni smo na Wouta, na njegov napredek in fantastično sezono, ki jo ima za seboj,« je povedal Merijn Zeeman, športni direktor ekipe.

Van Aert si je privozil prvo zmago na spomeniku. Slavil je na Milano-San Remo. vir: twitter

Vsega žrtvovanja Van Aerta, kot tudi njegovega talenta se v ekipi dobro zavedajo. Zeeman dobro ve tudi, da v kolikor mu sami ne ponudilo pogodbe, mu jo bodo zagotovo ponudile številne druge ekipe. Trenutna pogodba Van Aerta sicer z moštvom veže do konca naslednje sezone, a Jumbo-Visma si želi prihodnost zagotoviti že prej.

»V naši navadi je, da po vsaki sezoni pogledamo pogodbe naših kapetanov. Trenutno smo že v fazi pogajanj. To je projekt, ki ga želimo končati to jesen,« je povedal Zeeman.

Po letošnji sezoni bo Van Aert upravičen do velike povišice. Za njim je izjemno leto, na podlagi katerega si lahko novo plačo malodane izbere sam. Zeeman ve, da je Van Aerta potrebno nagraditi za uspešno sezono. Pogodbo je pripravljen prilagoditi statusu, ki si ga je Van Aert pridobil letos.

»Wout je eden najboljših kolesarjev na svetu. Pogodba bo zato izgledala povsem drugače. Pogovarjamo se s sponzorjem, da to omogoči. Pričakujem, da bomo dosegli dogovor. Z Woutom imamo še velike načrte. Prihodnost Jumbo-Visme je v veliki meri povezana s prihodnostjo Wouta.«

Glavni sponzor ekipe Jumbo je v preteklosti dokazal, da mu ni težko odšteti nekaj več denarja za podpis glavnih kolesarjev ekipe. Tako je v lanski sezoni plačal prihod Toma Dumoulina, tudi pri prihodu Van Aerta v ekipo pa so odigrali ključno vlogo. Tedaj je Jumbo odpiral trgovine v Belgiji in Van Aerta pripeljal predvsem za promocijo lastnega imena.

Prejšnji članekRoglič začel, kjer je lani končal
Naslednji članekStelvio ostaja v programu, odpadel prelaz Agnello