Jumbo-Visma podaljšala pogodbo še trem pomembnim kolesarjem

Čeprav smo še vedno na začetku letošnje sezone, pa pri Jumbo-Vismi že zrejo v prihodnost. Svojim kolesarjem podaljšujejo iztekajoče se pogodbe in tako skrbijo, da bodo na njihove usluge lahko računali tudi v prihodnje.

Le teden dni po tem, ko je svoj podpis na dno nove pogodbe pristavil Sepp Kuss, so v nizozemskem moštvu podaljšali sodelovanje še s tremi kolesarji. Steven Kruijswijk, Robert Gesnik in Jos Van Emden bodo člani moštva ostali vsaj do leta 2023.

Vsi trije kolesarji so v vrstah nizozemskega moštva že vse od začetka svoje kariere. Leta 2006 sta Gesink in Van Emden skupaj prestopila prag članskega moštva, ki se je tedaj imenovalo še Robobank, leto kasneje pa se jima je pridružil še Kruijswijk.

»Jos, Steven in Robert so pomagali ustvariti kulturo ekipe,« je povedal direktor moštva Richard Plugge. »Od približno leta 2013 dalje so močno sodelovali pri spremembah. Pomagali so oblikovati način dela in interakcije med posameznimi člani. Bili so kolesarji, ki so vedeli, da morajo biti stvari izpeljane drugače. To mi je zelo všeč. V vmesnem času smo skupaj doživeli veliko. Zelo sem vesel, da bodo z nami ostali še vsaj dve leti.«

Pri Jumbo-Vismi so se vsem trem kolesarjem odločili ponuditi dvoletno podaljšanje pogodbe, kljub temu da počasi že prehajajo v športno jesen. Gesink in Van Emden sta pri 34. oziroma 36. letih še vedno lahko dobra pomočnika, saj imata številne izkušnje z največjih dirk. Kruijswijk pa je s 33. leti najmlajši izmed trojice in pri Jumbo-Vismi še vedno upajo, da se lahko umeša v boj za najvišja mesta na tritedenskih dirkah.

Nizozemsko moštvo si je z zadnjima dvema paketoma podaljšan pogodb zagotovilo, da bo jedro ekipe tudi v prihodnji sezoni ostalo nespremenjeno. Izmed pomembnejših kolesarjev so trenutno brez pogodbe za prihodnje leto še George Bennett, Antwan Tolhoek, Koen Bouwman in Chris Harper. Pričakujemo lahko, da bodo tudi oni v bližnji prihodnosti sklenili nov dogovor z ekipo.

Prejšnji članekSpomenik Pariz-Roubaix pod vse večjim vprašajem
Naslednji članekAdam Yates z napadom v zaključku slavil etapno zmago in prevzel skupno vodstvo