Jumbo-Visma na dražbo postavila kolesa svojih zvezdnikov

Jumbo-Visma bo od prihodnje sezone dalje tekmovala na kolesih Cervelo. Po sedmih letih se tako poslavljajo od dosedanjih Bianchijev, ki so jih postavili na dražbo. Če imate dovolj debelo denarnico, je lahko Bianchi enega izmed zvezdnikov moštva tudi vaš.

Nizozemsko moštvo je na dražbo, ki nosi ime »Continue the ride« oziroma »nadaljuj vožnjo«, postavila 28 koles trinajstih različnih kolesarjev. Slovenske navdušence veseli dejstvo, da so med njimi tudi tri kolesa našega asa Primoža Rogliča.

Na voljo sta dva modela koles in sicer Oltre XR4 v črni in celeste barvi ter kronometrsko kolo Aquila, prav tako v črni in celeste barvi. Večina koles nosi letnico 2020, nekaj pa je tudi lanskih modelov.

Dve Rogličevi kolesi sta modela Oltre XR4, eno v črni in eno v celeste barvi. Prav obe je vozil na letošnji Vuelti. Tretje kolo, ki se draži, je kronometrsko kolo v črni barvi. Velikost okvirja vseh treh koles je 53.

Prodaja se tudi zmagovalno kolo z Vuelte. (vir: twitter)

Najvišja ponudba je v času pisanja postavljena za kolo Wouta van Aerta, s katerim je slavil na spomeniku Milano-San Remo. Cena trenutno znaša 8500 €. Cena Rogličevega kolesa, ki ga je na koncu Dirke po Španiji slavnostno dvignil v zrak, trenutno znaša 7000 €, preostali dve pa sta nekaj tisoč evrov cenejši. Ponudba za črni Oltre XR4 znaša 4500 €, cena za kronometrsko kolo pa se je ustavila pri 2900 €.

Najceneje se trenutno prodaja lanski model Oltre XR4, na katerem je dirkal Amund Grondahl Jansen. Cena znaša 2400€, kolo pa je jasno opremljeno z najboljšo možno opremo. Najcenejša »koza« je pripadala Josu van Emdenu. Trenutno cena znaša 2450€.

Poleg omenjenih kolesarjev so dražena kolesa vozili še Tom Dumoulin, Dylan Groenewegen, Sepp Kuss, Mike Teunissen, Robert Gesink, Steven Kruijswijk, Laurens de Plus, George Bennett in Tony Martin.

Dražba se bo zaključila 27. decembra ob 20.00. Celotno ponudbo koles lahko najdete tukaj.

Prejšnji članekRoglič sezono začenja na dirki Pariz-Nica
Naslednji članekRoglič bo konec meseca lovil zmago na revialni dirki