Jumbo-Visma kolesarje preventivno deli v dve skupini

Kolesarji Jumbo-Visme se odpravljajo na priprave pred nadaljevanjem sezone. Iz preventivnih razlogov bo ekipa razdeljena v dve manjši skupini. Prva, sestavljena iz kolesarjev, ki bodo nastopali na Touru, se bo odpravila v Tignes, medtem ko se bodo kandidati za nastop na klasikah pripravljali v Avstriji.

Roglič v Francijo

Ekipe počasi začenjajo s skupnimi treningi in višinskimi pripravami. Vsaka se zaščite pred virusom loteva po svoje, čeprav se jih vse več poslužuje delitve kolesarjev v manjše skupine. Med njimi je tudi Jumbo-Visma, ki bo celoten koledar treningov in dirk prilagodila tako, da bodo na njih sodelovali eni in isti kolesarji.

»Želimo ustvariti mehurček, v katerem bi ekipa za Tour večino časa trenirala in dirkala skupaj,« je povedal Mathieu Heijboer, vodja treningov Jumbo-Visme. Kolesarji in osebje, ki se bo konec avgusta mudilo na Dirki po Franciji, odhaja na višinske priprave v Tignes.

»Lansko leto smo prvič odšli v Tignes na priprave za Dirko po Francijo. Bilo nam je zelo všeč, zato smo se letos vrnili,« je povedal Heijboer. Na vzhod Francije za tri tedne odhaja osmerica kolesarjev, med njimi tudi Primož Roglič.

Roglič z ekipo odhaja v Tignes. vir: twitter

Poleg Slovenca bosta v Franciji tudi Tom Dumoulin in Steven Kruijswijk. Veliki trojici bodo družbo delali še George Bennett, ki je v postavi zamenjal Laurensa De Plusa, Tony Martin, Sepp Kuss, Robert Gesink in Wout van Aert, ki bo najverjetneje nastopal tudi na klasikah.

»Veselimo se, da bo velik del ekipe ponovno skupaj. Lepo je biti spet skupaj s kolesarji in osebjem po dolgem obdobju zgolj treniranja. V preteklih mesecih so morali kolesarji ohranjati nivo pripravljenosti. Na trening kampu lahko ponovno skupaj vozijo na cesti,« je povedal trener ekipe Tim Heemskerk.

Priprave na klasike v Avstriji

Preostali del ekipe, ki se bo pripravljal na avgustovske klasike in etapne dirke, bo odpotoval v Avstrijo, natančneje v Gerlos. Jumbo-Visma je na svoji strani zaenkrat potrdila, da na Tirolsko odhajajo Jos van Emden, Koen Bouwman in Timo Roosen. Kdo se jim bo še pridružil na dvotedenskih pripravah, za zdaj še ni znano.

»Izvedli bomo posebne treninge za pripravo na klasike v avgustu, kot sta Strade Bianche in Milano-San Remo, ter tudi za etapne dirke, kot na primer Dirka po Poljski in Vuelta a Burgos. Območje Zillertala je perfektno za trening, saj ponuja vzpone in vožnjo po ravnih cestah,« je dodal Heemskerk.

»Vsi kolesarji so trenirali skupaj s trenerji. Ohranili so visok nivo pripravljenosti. Vemo, da so vsi dobro pripravljeni, zato na trening kamp odhajamo prepričani, da bomo v avgustovski start sezone vstopili optimalno pripravljeni,« je še povedal Heijboer.

Prejšnji članekNa dirki v Belgiji umrl 20-letni kolesar
Naslednji članekBernal: »Froome ni bil jezen name«