Jumbo-Visma in Van Aert blizu podaljšanja sodelovanja

Nizozemski Wielerflits poroča, da naj bi bila Jumbo-Visma in Wout van Aert zelo blizu dogovora o podaljšanju pogodbe. Belgijec ima sicer pogodbo veljavno še leto dni, a nizozemsko moštvo ga želi v svojih vrstah zadržati še veliko dlje.

Ton van Veen, finančni direktor Jumba, je ob novoletni predstavitvi načrtov podjetja govoril tudi o prihodnosti kolesarske ekipe, ki jo sponzorirajo. Ena glavnih tem je bila podaljšanje pogodbe Wouta van Aerta, ki v Belgiji predstavlja obraz ekipe in posledično tudi podjetja.

»V Belgiji imamo pomembnega ambasadorja,« je povedal Van Veen. »Belgijci častijo Wouta van Aerta. Lahko potrdim, da smo v pogovorih z Jumbo-Vismo o podaljšanju njegove pogodbe. Še vedno ima aktivno pogodbo za to leto, a želimo ga zdržati še dlje. Pogajanja so videti zelo dobro. V prihodnjih dneh boste lahko slišali še več o tem, kar nas zelo veseli.«

Jumbo Van Aerta ne želi izpustiti iz svojih rok, saj okoli njega gradijo razvoj podjetja v Belgiji. »Wout van Aert je zelo pomemben za prepoznavnost znamke v Belgiji,« je pojasnil Van Veen. Jumbo ima trenutno v Belgiji odprtih osem poslovalnic, v prihodnjih letih pa želi številko še dvigniti. Že v letu 2021 napovedujejo odprtje desetih novih poslovalnic.

Wout van Aert je postal belgijski športnik leta 2020. (vir: twitter)

Belgijski kolesar si je v pretekli sezoni močno dvignil ceno. Zanimanje zanj so izrazila številna moštva, pri Ineos Grenadiers so se z njegovim agentom pogovarjali kar med Dirko po Franciji. Pri Jumbu se zavedajo, da Van Aert ne bo poceni, a denar ni ovira.

Veliko prej se lahko zaprete pri obljubah, ki jih bodo dali 25-letniku. Van Aert je eden glavnih favoritov za osvojitev zelene majice na Dirki po Franciji, a se borba zanjo prekriva z ekipnim lovom na končno zmago. Kje torej potegniti mejo, kaj mu obljubiti in kaj ne?

Jasno je, da bo morala Jumbo-Visma Van Aertu ponuditi vlogo kapetana na številnih, če ne, kar na vseh, prestižnih enodnevnih dirkah. Skoraj zagotovo bo odpotoval tudi na Tour, kjer se bo podredil ekipi, a slej ko prej želel napadati tudi zeleno majico. In Jumbo-Visma ga bo morala uslišati.

Prejšnji članekLaurens De Plus želi pri Ineos Grenadiersih zadovoljevati lastne ambicije
Naslednji članekAstana bo Vlasova skušala v moštvu zadržati z mestom kapetana na Grand Touru