Jumbo-Visma bo zamenjala tudi opremljevalca očal

Jumbo-Visma se bo v novo sezono podala s precej drugačno podobo, kot v preteklih letih. Nizozemci so namreč sklenili številna sodelovanja z novimi opremljevalci. Zadnji v vrsti menjav je opremljevalec očal.

Drastične spremembe v ekipi so se začele s končanjem dolgoletnega sodelovanja s Shimanom. Japonsko podjetje je ekipo opremljalo s številnimi kosi opreme, med katerimi je bil glavni pogonski sklop. Tega bo v prihodnje ekipi dobavljalo podjetje SRAM.

Shimano je Jumbo-Vismo zalagal tudi z obroči in čevlji. Menjave so bile delno že najdene. Čevlje bo ekipi proizvajalo relativno novo podjetje Nimbl, medtem ko opremljevalec obročev še ni uradno oznanjen.

Iz tabora nizozemske ekipe pa so sedaj sporočili, da bodo v sezoni 2023 zamenjali tudi opremljevalca očal. Do sedaj je to funkcijo opravljalo podjetje AGU, ki je skrbelo tudi za drese in ostala klubska oblačila.

Jumbo-Vismi se bo v letu 2023 pridružilo podjetje Oakley. Znana znamka športnih očal ima že dolgo zgodovino v profesionalni karavani, v prihodnje pa bo torej s svojimi izdelki opremljalo tudi Jumbo- Vismo.

Po poročanju zanesljivega nizozemskega portala Wielerflits, želi Jumbo-Visma z drobljenjem sponzorjev povečati proračun za prihodnja leta. Večje število manjših sponzorstev namreč prinese več denarja, kot manj večjih.

Povečanje proračuna si Nizozemci želijo predvsem za sestavo ekipe, s katero bi lahko vsako leto napadali skupno zmago na Dirki po Franciji kot tudi zmage na klasikah.

Prejšnji članekRohan Dennis: Jumbo-Visma premika meje, legalno, seveda
Naslednji članekUradno: Primož Roglič in Lora Roglič Klinc pričakujeta še drugega otroka