Julian Alaphilippe zaradi rojstva prvega otroka zapušča Dirko po Švici

Julianu Alaphilippu je na Dirki po Švici kazalo dobro. Po včerajšnji uspešni vožnji na čas je v skupnem seštevku zasedal tretje mesto, a tega na koncu ne bo osvojil. Odločil se je, da dirko zapusti, saj pričakuje rojstvo prvega otroka.

Francoski zvezdnik Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) je predčasno končal svoj debi na Dirki po Švici. Pred zadnjo etapo je odpotoval v domovino, saj v ponedeljek skupaj s partnerko, nekdanjo kolesarko Marion Rousse pričakujeta prvega otroka.

Svetovni prvak je odlično nastopil na gorskem kronometru sedme etape, kjer je zasedel drugo mesto in v skupnem seštevku skočil na tretje mesto. A končnega rezultata z dirke ne bo imel, kar pa ne skrbi niti Alaphilippa niti ekipe.

»V petek smo se odločili, da se bo po kronometru vrnil domov zaradi rojstva otroka,« je po včerajšnji etapi razkril športni direktor Rick van Slycke. Da je bila odločitev načrtovana že prej, je potrdil tudi direktor moštva Patrick Lefevere.

Julian Alaphilippe s partnerko Marion Rousse pričakuje prvorojenca. (vir: twitter)

Alaphilippe je na Dirki po Švici nastopil prvikrat in v pripravi na Tour de France sploh prvič izpustil Kriterij Dauphine. Švicarski krog mu je omogočal dirkanje bližje Dirke po Franciji, tudi profil etap pa mu je letos zelo ustrezal. A Francoz se v domovino vrača praznih rok, na dveh etapah, kjer je poskušal do zmage, je moral priznati premoč Mathieuju van der Poelu (Alpecin-Fenix).

Lou Lou bo na Touru prvi mož zasedbe Deceuninck-Quick Stepa, ki pa se prvikrat spopada z daljšo odsotnostjo zmage. Zadnja leta najuspešnejša ekipa po številu zmag na nov uspeh čaka že več kot mesec dni, a Lefevereja to za zdaj še ne skrbi.

»Julian na prvih etapah ni bil kos Mathieuju van der Poelu, a to me za zdaj ne skrbi. Problem bi imeli, če se Tour začne jutri, a še vedno imamo dva tedna. Pri Julianu sem v Švici videl podobno dirkanje kot lani na Touru. Divje, brez obotavljanja, a vedno zavzeto. Lani je bil Tour njegova priprava na svetovno prvenstvo. Sedaj je Švica priprava za Tour,« je zapisal Belgijec.

Julian Alaphilippe se bo po Touru ponovno posvetil svoji novonastali družini. Že pred časom je namreč sporočil, da bo izpustil olimpijske igre v Tokiu in si po francoski pentlji vzel nekaj premora.

Prejšnji članekRigoberto Uran s kronometrom življenja v boj za skupno zmago
Naslednji članekPhil Bauhaus suvereno do druge zmage, Pogačarju dirka Po Sloveniji