Julian Alaphilippe podpisal novo pogodbo z Deceuninck-Quick Stepom

Julian Alaphilippe je že od samega začetka svoje kariere član belgijskega moštva in tako bo ostalo tudi vnaprej. Z Deceuninck-Quick Stepom je podpisal triletno podaljšanje pogodbe, ki ga veže do konca leta 2024.

Aktualni svetovni prvak Julian Alaphilippe se je belgijski ekipi pridružil leta 2013, po uspehu na Tour de l’Avenirju, kjer je prvič resno opozoril nase. V naslednjih letih se je razvil v enega najboljših kolesarjev karavane, kar potrjujejo tudi njegovi uspehi. Na svoj račun je zbral že zmago na Milano-San Remu, Strade Bianche, klasiki San Sebastian, dvakrat je bil najhitrejši na Valonski puščici in dodal še pet etapnih zmag na Dirki po Franciji. Največji uspeh pa je dosegel lani, ko je v Imoli oblekel majico svetovnega prvaka.

Alaphilippe in Deceuninck-Quick Step skupaj delujeta zelo dobro, zato je bilo obema stranema v interesu podaljšati sodelovanje.

»Zelo sem vesel, da sem podaljšal sodelovanje z ekipo. To je bila logična odločitev in niti v enem trenutku ni bilo vprašanje, ali bi storil kaj drugače,« je povedal 28-letnik.

»Veselim se nadaljevanja s to družino in rad bi se zahvalil Patricku (Lefevereju, op. p.) in sponzorjem za zaupanje, ki so mi ga izkazali v preteklih osmih letih in mi ga še vedno izkazujejo. Neverjetno je, kaj vse smo skupaj osvojili in kakšne lepe spomine imamo.«

Nekaj besed je ob podaljšanju pogodbe povedal tudi direktor moštva Patrick Lefevere. »Videli smo ga rasti tako kot kolesarja kot človeka. Ljudje se mu pridružujejo, saj ima osebnost vodje, a hkrati je tudi fantastičen sotekmovalec, ki trdo dela za celotno ekipo.«

Alaphilippe je letos zbral že lepo število dirk, tudi v nadaljnje pa se ne misli ustaviti. Že ta vikend ga bomo lahko videli na dirki Amstel Gold Race, kjer bo nastopal tudi Primož Roglič. S Slovencem se bosta kmalu udarila še dvakrat, najprej na Valonski puščici, nato pa še na Liege-Bastogne-Liege. Alaphilippe si bo nato vzel premor do Dirke po Franciji, kjer bo zopet eden izmed glavnih ljubljencev domačega občinstva.

Prejšnji članekAndroni Giocattoli-Sidermec po odpovedi Vini Zabuja pričakovano povabljen na Dirko po Italiji
Naslednji članekVožnja v nedovoljenem položaju dva kolesarja izločila iz dirke