Jonas Vingegaard vrgel rokavico Tadeju Pogačarju

Po prvih tekmovalnih dneh Tadeja Pogačarja se je zdelo, da bo letos nepremagljiv in da bi lahko Dirka po Franciji postala precej nezanimiva. A že teden dni kasneje je skrbi ovrgel Jonas Vingegaard, ki je z dominantno predstavo v Španiji vloži kandidaturo za ponovno osvojitev rumene majice.

Oba kolesarja sta sezono začela v Španiji, oba sta na dirki dominirala in brez večjih težav prišla do končne zmage. Tadej Pogačar se je podpisal pod Jaen Paraiso in Dirko po Andaluziji, Jonas Vingegaard pa pod O Gran Camino.

Tadej Pogačar je v Andaluziji deloval nepremagljiv in mnogi so ga nekoliko v šali nagovarjali, naj skuša osvojiti vseh pet etap. Na koncu se ni izšlo in se je podpisal pod “le” tri etape in končno zmago, a v zraku je obstal občutek, da bi lahko osvojil tudi preostali dve, če bi si z ekipo to zaželel.

Jonas Vingegaard ni dopustil, da bi se navijači spraševali, kaj bi bilo, če bi bilo. Osvojil je vse tri etape, vključno z zaključnim kronometrom in v svojo zbirko dodal še skupno zmago. Zmagal ni le na prvi etapi, ki je bil 20 kilometrov pred ciljem zaradi snega odpovedana.

Jonas Vingegaard je v Španiji osvojil vse, kar se je osvojiti dalo.

Danec je v štirih tekmovalnih dneh poskrbel, da kolesarski svet ni več tako zelo prepričan o dominantni zmagi Tadeja Pogačarja na Dirki po Franciji. Hkrati pa je poskrbel tudi za to, da bo nadaljevanje sezone in uvod v francosko pentljo zanimiv, kot že dolgo ne.

Prvo srečanje že čez teden dni

Vselej, ko sta v karavani dva tako dominantna kolesarja, si navijači želijo njunega neposrednega boja. Na drugi strani se kolesarji le tem izogibajo, saj v primeru poraza lahko izgubijo nekaj samozavesti in se vanje zasadi seme dvoma.

Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard se ne ozirata na to. Že kmalu se bosta pomerila mož na moža in določila, kdo je močnejši na začetku sezone.

Dvojica se bo srečala na dirki Pariz-Nica, ki se bo začela 5. marca. Oba sta si izpraznila koledar pred njo, Tadej Pogačar je celo prečrtal Strade Bianche, da bo lahko optimalno pripravljen na francosko preizkušnjo.

Tadej Pogačar je v želji po optimalni pripravljenosti na Pariz-Nica odpovedal branjenje zmage na Strade Bianche.

Za oba bo to nova preizkušnja, s katero še nimata izkušenj. Tako v prednosti, kar se tiče poznavanja trase, ne bo nobeden, čeprav oba redno trenirata na nekaterih vzponih, ki bodo vključeni v dirki.

Na področju pomočnikov je za zdaj še nekaj vprašanj, predvsem v taboru UAE Emirates. Pri Jumbo-Vismi so se že bolj ali manj odločili, da bodo Dancu pomagali precej kakovostni kolesarji, kot so Rohan Dennis, Steven Kruijswijk, Christophe Laporte in Tobias Foss.

Na drugi strani imajo pri UAE Emirates za zdaj nastop poleg Pogačarja zagotovljen še Tim Wellens, Matteo Trentin in stalni Slovenčev pomočnik Rafal Majka.

Francoska dirka bo prvo in zadnje srečanje dvojice pred Dirko po Franciji. Po uvodnem boju se bosta odpravila vsak na svoj konec Evrope in se tam v miru pripravila na epski spopad, ki ga pričakujemo letos na francoski pentlji.

Prejšnji članekPrimož Roglič razkril ime drugega sina
Naslednji članekPrimož Roglič – najslabši prodajalec sponzorskih izdelkov