Joao Almeida po koncu sezone zapušča Deceuninck-Quick Step

Po nekaj tednih ugibanj je postalo jasno, da se skupna pot Joaa Almeide in Deceuninck-Quick Stepa po koncu sezone končuje. Portugalcu se izteče pogodba in šef ekipe Patrick Lefevere je potrdil, da mu podaljšanja ne bodo ponudili.

Po koncu prve etape letošnje Dirke po Italiji je na belgijskem spletnem portalu Het Nieuwsblad izšla kolumna Patricka Lefevereja. V njej je potrdil, da eden izmed dveh kapetanov moštva na letošnjem Giru Joao Almeida v ekipi nima več prihodnosti.

Almeida se bo naslednje tri tedne ob Remcu Evenepoelu skušal dokazati v Italiji. Lani je na Giru nastopal zelo dobro in večino dirke nosil majico vodilnega, na koncu pa zasedel četrto mesto.

Letos je na italijanski krog ponovno odpotoval z visokimi ambicijami, a nenavaden čas objave novice o odhodu, bi lahko spremenil razmerja v moštvu. Lefevere sicer poudarja, da se kljub novici na Giru ne bo spremenilo nič, a v primeru enakovrednih moči, bo ekipa skoraj zagotovo raje podprla kolesarja, ki ostaja del nje še nekaj let.

»Ne bo vplivalo na taktične odločitve na Giru. Odločale bodo noge. Povsem vseeno mi je, ali zmagam z Belgijcem ali Portugalcem,« je zapisal Lefevere.

»Vsak, ki me pozna, ve, da mi je ekipni dres pomembnejši od nacionalnosti. Joao je vodja, Remco pa ima proste roke. Če bo kasneje močnejši Remco in Almeida ne izpolni naših pričakovanj, bo njegovo kolo odšlo v tovornjak in zapustil bo dirko. Enako velja tudi v obratnem primeru.«

Joao Almeida bo brez težav našel novo moštvo. Zanj v karavani vlada veliko zanimanje, med najresnejše snubce pa se uvrščajo UAE Emirates, Bora-hansgrohe in Movistar. Portugalec ima v svoji kratki karieri že lepo zbirko uspehov. Pri 22 letih se namreč lahko pohvali že z zmago na mladinski izvedbi spomenika Liege-Bastogne-Liege, četrtim mestom na Dirki po Italiji in kar petnajstimi dnevi v rožnati majici vodilnega.

Prejšnji članekFilippo Ganna ponovno na vrhu, Jan Tratnik na 23. mestu
Naslednji članekDeceuninck-Quick Stepu zmanjkalo denarja za irskega orjaka