Jan Tratnik sporočil, da je bila operacija kolena uspešna

Jan Tratnik bi se moral v teh dneh boriti na Dirki po Italiji, a mu je to preprečila nesreča dan pred začetkom dirke. V njej je staknil poškodbo kolena, zaradi katere je moral prestati operacijo.

Eden najbolj priljubljenih slovenskih kolesarjev se je po operaciji kolena, ki jo je opravil v nizozemski bolnišnici, javil iz bolniške sobe. Navijačem je sporočil, da je bila operacija uspešna in mu bo ta pomagala pri hitrejšem okrevanju.

Naj spomnimo, da je Jana Tratnika na zadnjem treningu pred dirko zbil avtomobil. Zaradi poškodb je odšel v bolnišnico, kjer je bilo jasno, da je najhujše poškodbe utrpelo koleno, ki mu je začelo zatekati. Zdravniki so mu preprečili nastop na dirki in ga poslali na okrevanje.

O nesreči je pred kratkim spregovoril tudi Primož Roglič, ki je tako ostal brez pomembnega pomočnika. Kapetan nizozemske zasedbe je povedal, da je v trenutku nesreče odšel k rojaku in mu le rekel, naj bo vesel, da je še med nami, saj tovrstnih nesreč nekateri ljudje ne preživijo.

Tratnika je v zasedbi Jumbo-Visme nadomestil Thomas Gloag, tako da je nizozemska ekipa lahko začela dirko v polni postavi.

Prejšnji članekParet-Peintre zmagovalec etape, Leknessund slekel Evenepoela
Naslednji članekRobbie McEwan: “Dirka je še dolga, zato je Roglič še vedno prepričan v svoje možnosti”