Jan Tratnik šesti na evropskem prvenstvu

Jan Tratnik je zasedel šesto mesto na evropskem prvenstvu v posamični vožnji na čas. Evropski prvak je postal Švicar Stefan Küng. Med dekleti je slavila Nizozemka Anna Van Der Breggen, edina Slovenka na dirki Urška Žigart je dirko končala na 23. mestu.

V francoskem mestecu Plouay se te dni odvija evropsko prvenstvo. Danes se je začelo s posamičnimi vožnjami na čas v vseh kategorijah, največ pozornosti sta jasno poželi dirki v članski kategoriji.

Küng prvič na vrhu Evrope

Na štartu moške preizkušnje se je zbralo 42 kolesarjev, med njimi večinoma specialisti za kronometer. Že pred dirko sta si vlogo favorita razdelila Stefan Küng in Victor Campenaerts, ki sta na koncu zasedla mesti na stopničkah. Küng je stopil na najvišjo, medtem ko se je moral Belgijec zadovoljiti z bronasto medaljo. Med oba se je uvrstil domači adut Remi Cavagna.

Edini slovenski predstavnik Jan Tratnik je nastopil dobro in na koncu zasedel šesto mesto. Za zmagovalcem je zaostal minuto in 26 sekund, do stopničk pa ga je ločilo 21 sekund manj.

Nizozemska prevlada med dekleti

Tudi med dekleti je bila okronana nova evropska prvakinja. To je postala Anna van der Breggen, ki je pred dnevi osvojila tudi naslov državne prvakinje v cestni vožnji. Nizozemski uspeh je z drugim mestom dopolnila Ellen Van Dijk, ki se od evropske krone poslavlja po štirih zaporednih naslovih. Do tretjega mesta je prišla Švicarka Marlen Reusser.

Slovenske barve je branila Urška Žigart, ki se v boj za najvišja mesta ni umešala. Na koncu je zasedela 23. mesto z zaostankom štirih minut in 27 sekund.

Žigartova ostaja v Franciji vse do 29. avgusta, ko bo nastopala na dirki La Course, enodnevni dirki po trasi moške prve etape Tour de Franca. Tam bomo imeli Slovenci še eno predstavnico, v dresu ALE BTC Ljubljana bo vozila še Eugenia Bujak.

REZULTATI MOŠKE VOŽNJE NA ČAS

REZULTATI ŽENSKE VOŽNJE NA ČAS

Prejšnji članekRoglič prvič po padcu viden na treningu
Naslednji članekMezgec do drugega mesta na zahodu Francije