Jan Tratnik ostal brez nastopa na Dirki po Italiji

Iz tabora Jumbo-Visme prihajajo slabe novice. Jan Tratnik je v nesreči med treningom utrpel prehude poškodbe, da bi lahko začel z Dirko po Italiji. V zasedbi ga bo zamenjal Tom Gloag.

Jumbo-Visma se v dneh pred Dirko po Italiji bori z ogromno težavami, več kot jih bodo imele številne ekipe tekom celotne dirke. Tik pred zdajci so primorani zamenjati še petega kolesarja v zasedbi.

Jan Tratnik je bil med zadnjim treningom pred pričetkom dirke udeležen v prometno nesrečo, zaradi česar je bil prepeljan v bolnišnico. Podrobni pregledi so potrdili poškodbo kolena, ki mu onemogoča normalno sodelovanje na italijanski preizkušnji.

Tratnika bo v osmerici zamenjal mladi Thomas Gloag, ki povsem nepričakovano dobiva priložnost na svoji prvi tritedenski dirki. Britanec se je sicer z ekipo pripravljal na Tenerifih, a v ekipi nanj niso resno računali.

Gloag je že peta menjava Jumbo-Visme v zasedbi Dirke po Italiji. Menjave sicer po uradni predstavitvi ekip niso več dovoljene, a je organizator nizozemski ekipi odobril izredno menjavo zaradi poškodbe kolesarja.

Jumbo-Visma bo tako lahko nastopila z osmimi kolesarji, a bo Primož Roglič ob sebi pogrešal številne člane moštva, s katerimi se je pripravljal na dirko. Prav Jan Tratnik bi bil eden njegovih glavnih pomočnikov, sedaj pa bo primoran rojaka spodbujati na daljavo.

Prejšnji članekJan Tratnik po padcu na treningu odpeljan v bolnišnico
Naslednji članekRemco Evenepoel že prvi dan pokazal zastrašujočo formo in oblekel rožnato majico