Jan Tratnik najhitrejši, odličen tudi Pogačar

DAMPIERRE, FRANCE - MARCH 07: Tobias S. Foss of Norway and Team Jumbo – Visma sprints during the 81st Paris - Nice 2023 - Stage 3 a 32.2km team time trial from Dampierre en Burly to Dampierre en Burly / #ParisNice / on March 07, 2023 in Dampierre, France. (Photo by Alex Broadway/Getty Images)

Ekipa Jumbo Visma je zmagovalka ekipnega kronometra na dirki Pariz-Nica. Jonas Vingegaard je tako pridobil nekaj časa proti Tadeju Pogačarju, ki pa ostaja v bitki za skupno zmago.

Na dirki proti soncu je bil danes na sporedu ekipni kronometer. Komaj so ga čakali kolesarji Jumbo-Visme, ki velja za kraljico le teh. Tadej Pogačar z ekipo UAE Emirates ni spadal med favorite, njihov glavni cilj je bilo ublažiti izgubo proti Jumbo-Vismi z Jonasom Vingegaardom na čelu.

Današnja vožnja na čas je bila vseeno nekoliko drugačna od ostalih. V cilj je namreč moral priti le en kolesar iz posamezne ekipe, zato smo videli veliko favoritov za skupni rezultat, ki so prišli skozi ciljno črto sami. Zelo dober čas je postavila ekipa Jayco-AlUla, ki je na vročem stolu preživela večji del dneva.

Pogačar je v cilj prišel 19 sekund za Yatesom in s tem postavil soliden čas. Izmed favoritov za skupni rezultat ga je kmalu prehitel David Gaudu (Groupama FDJ), ki je ob pomoči Stefana Kunga zaostal deset sekund.

Idrijski šampion Jan Tratnik je kmalu za tem popeljal čez ciljno črto popeljal ekipo Jumbo-Visme, ki je UAE Emirates in posledično Pogačarja prehitela za kar 23 sekund. Jumbo Visma je prevzela vodstvo za tri sekunde pred Jaycom. To pomeni, da ima naš kolesar sedaj enajst sekund zaostanka za Vingegaardom, čas pa bo poskušal nadoknaditi že jutri na prvi gorski etapi.

Na drugo mesto je etapo končala ekipa EF Education-Easypost, ki je z minimalnim zaostankom poskrbela, da je njihov član Magnus Cort oblekel rumeno majico. V skupnem seštevku ima sekundo prednosti pred Nathanom Van Hooydonckom (Jumbo-Visma), na visokem četrtem mestu pa najdemo Jana Tratnika.

Pogačar je lahko zadovoljen z današnjo predstavo in uspešnim nadzorom izgube časa proti Vingegaardu, s katerim bosta v naslednjih dneh zagotovo uprizorila izjemen boj za skupno zmago. Omembe vredno je tudi odlično izhodišče Simona Yatesa.

Jutri je na sporedu prva gorska etapa s ciljem na La Loge des Gardes.

Prejšnji članekFabio Jakobsen do etapne zmage, Primož Roglič postaja prvi mož ekipe
Naslednji članekPoraščene noge Primoža Rogliča nasmejale kolesarski svet