Jan Polanc v pomoč kapetanom na Dirki po Španiji

UAE Emirates so objavili osmerico kolesarjev, ki se bo podala na Dirko po Španiji. V njej pričakovano ni Tadeja Pogačarja, bo pa slovenske barve branil Jan Polanc.

Že po koncu Dirke po Franciji je postalo jasno, da Tadej Pogačar še tretje leto zapored izpušča Dirko po Španiji, čeprav je nastop na njej sprva načrtoval. V ekipi UAE Emirates se je tako sprostilo mesto kapetana, ki ga bo zasedel Joao Almeida.

Portugalec bo lahko računal na močno pomoč ekipe, del katere bo tudi Jan Polanc. V minulih sezonah se je 30-letnik že večkrat izkazal kot zelo dober in izkušen pomočnik. Najbolje je deloval v kritičnih trenutkih v gorah, kjer je z izkušnjami odlično nadzoroval potek dirke.

V najvišjih gorah bosta največ pomoči sicer nudila Brandon McNulty, ki ima ‘v nogah’ že Dirko po Franciji, in mladi Juan Ayuso, ki bo ob morebitnih težavah Almeide verjetno prevzel vlogo kapetana.

Tu je nato še Marc Soler, ki prav tako na v Španijo prihaja s kilometrino Dirke po Franciji, a je to predčasno končal. Španec bo še en v vrsti gorskih pomočnikov, ki jih bo imel Almeida na razpolago presenetljivo veliko.

UAE Emirates na Vuelto namreč pošilja tudi šprinterski oddelek, ki mu bo poveljeval Pascal Ackermann. Nemec bo svoje priložnosti lovil na šestih ravninskih etapah, a le dve bosta na sporedu v prvem tednu. Za vse ostale možnosti za etapno zmago pa se bo moral Ackermann prebiti preko španskih gora.

Najtesnejši pomočnik in zadnji mož precej kratkega šprinterskega vlaka bo Sebastian Molano. Kolumbijec bo moral opraviti večino dela na ravninskih etapah, pred vstopom v zaključek pa bo lahko računal še na pomoč Iva Oliveire, ki prav tako sodi v šprinterski oddelek osmerice.

UAE Emirates v Španiji resno računajo na visoko mesto v skupnem seštevku, ki jim ga glede na imena v zasedbi, lahko celo uspe doseči. Največ bo odvisno od konstantnosti Joaa Almeide, s katero je imel v preteklosti nekaj težav.

Prejšnji članekRemco Evenepoel: “Tadej Pogačar je še vedno najboljši kolesar na svetu”
Naslednji članekFabio Jakobsen evropski prvak, Mezgec na šestem mestu