Jai Hindley na radarju Bore-hansgrohe, ki se ji sprošča proračun

Nizozemski časnik Wielerflits poroča, da se je Jai Hindley znašel na radarju Bore-hansgrohe. Mladi Avstralec je nase opozoril na lanski Dirki po Italiji, kjer je presenetljivo zasedel drugo mesto, vse do zadnje etape pa celo napadal skupno zmago.

Jai Hindley je zadnja štiri leta član nemške zasedbe DSM, ki slovi po pogosti prevetritvi svojih vrst. V zadnjih letih so moštvo zapustili že mnogi kakovostni kolesarji, Wilco Kelderman in Lennard Kamna sta v zadnjih dveh sezonah prestopila prav k Bori-hansgrohe, kjer bi lahko ponovno združila moči s Hindleyjem.

Avstralski kolesar šteje 25 let in ima pred seboj še dolgo kariero. Slovi predvsem po dobri vožnji navkreber, ki mu je lani nenadejano prinesla največji uspeh kariere, ko je v Milanu zasedel drugo mesto na Dirki po Italiji. Dosežek je bil prej izjema kot pravilo, že letos je njegova forma veliko slabša, a dokazal je, da se lahko v pravem okolju razvije v kakovostnega kolesarja.

Bori-hansgrohe se po koncu sezone sprosti 5 milijonov proračuna, saj se poslavlja Peter Sagan, ki velja za najbolje plačanega kolesarja v karavani. Hindley bi tako lahko kandidiral za dobršen delež plačne pogače, a jasno bi služil veliko manj kot Sagan. Pričakujemo lahko, da bo nemško moštvo po sezoni v svoje vrste pripeljalo še več znanih kolesarjev, ki pa ne spadajo v čisti vrh kolesarske piramide.

Bora-hansgrohe bi s prihodom Hindleyja še dodatno okrepila svojo zasedbo za etapne dirke. V prihodnjih letih bi imeli zelo mlado jedro, ki bi mu poveljevali nekateri izkušenejši kolesarji. Pogodbo imajo za prihodnje leto sklenjeno Wilco Kelderman, Max Schachmann, Emanuel Buchmann, Lennard Kamna in Lucas Postlberger, ki bi lahko tvorili izjemno ekipo za največje dirke.

Če bo do prestopa Hindleyja prišlo, bo jasno po 1. avgustu, ko se uradno začne prestopni rok, v katerem lahko ekipe javno objavijo prihode in odhode kolesarjev.

Prejšnji članekPadec v 13. etapi terjal še več odstopov
Naslednji članekBauke Mollema uspešno zbežal do svoje druge etapne zmage na Dirki po Franciji