Jai Hindley je zmagovalec Dirke po Italiji!

Jai Hindley je na zaključnem kronometru storil dovolj, da je ubranil prednost v skupnem seštevku in se podpisal pod končno zmago na Dirki po Italiji. Etapno zmago je odnesel domačin Matteo Sobrero.

Avstralski kolesar Jai Hindley (Bora-hansgrohe) je pobral sadove včerajšnjega dne in prišel do uspeha kariere. Podpisal se je pod zmago na Dirki po Italiji, svojo prvo na kateri izmed tritedenskih dirk.

Kot smo že vajeni se je Dirka po Italiji končala s posamično vožnjo na čas. Letos jo je ponovno gostila Verona, na kateri so kolesarji morali premagati 17,4-kilometra dolgo traso z enim kategoriziranim vzponom.

Vzpon ni bil dovolj zahteven, da bi hribolazci lahko resneje posegli v boj za etapno zmago. V ospredju smo tako videli specialiste za vožnjo na čas, ki pa jih je na dirki ostalo le še za okras.

Eden izmed njih je bil Matteo Sobrero (BikeExchange-Jayco), ki je bil v karieri že večkrat blizu večjega uspeha, a mu je vselej nekaj malega zmanjkalo. Danes pa so se zvezde le poravnale in Italijan je prišel do prepričljive zmage.

Bolj kot boj za etapno zmago pa nas je zanimal boj zadnje trojice, ki je v skupnem seštevku zasedala najvišja mesta. Prvi si je na pot podal Mikel Landa (Bahrain Victorious), ki je odvozil skladno s svojimi podpovprečnimi sposobnostmi vožnje na čas in končal v ozadju, a vseeno zadržal tretje mesto v skupnem seštevku.

Še bolj zanimiv pa je bil boj med Richardom Carapazom (Ineos Grenadiers) in Jaiem Hindleyjem. Slednji je imel pred etapo 1:25 prednosti, sposobnosti vožnje na čas pa imata kolesarja precej podobne.

Carapaz, ki je poskušal nemogoče, je sicer pridobil nekaj sekund, a še zdaleč premalo, da bi lahko ponovno oblekel rožnato majico. Hindley je tako ob prehodu ciljne črte lahko visoko dvignil roki in se razveselil končne zmage.

Domen Novak (Bahrain Victorious) je danes etapo končal na 50. mestu, skupno pa zasedel 31. mesto.

Prejšnji članekDirka po Italiji: Štartni časi vožnje na čas
Naslednji članekRichard Carapaz dokazal, da je velik športnik