Izjemni Ballerini dokazal sposobnosti ob šprintu navkreber

Davide Ballerini je še drugi dan zapored prvi prečkal ciljno črto in ostaja vodilni kolesar na dirki. Etapo so sicer zaznamovali številni padci, tudi v zadnjih kilometrih, ko se je na tleh znašel eden favoritov dneva Julian Alaphilippe.

Po polovici dirke je na vrhu presenetljivo Davide Ballerini (Deceuninck-Quick Step), ki se najbolje znajde v šprintih. Italijanu je včeraj uspelo streti vse stanovske kolege, danes pa je opravil tudi s kolesarji, ki se sicer bolje znajdejo ob vožnji navkreber.

Ballerini je sicer v zaključku vozil za Juliana Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) in Francoza skušal spraviti v ugoden položaj, s katerega bi lahko sprožil svoj napad. A eden glavnih favoritov današnje etape se je dober kilometer do cilja zapletel z Aleksandrom Vlasovom (Astana-Premier Tech) in dvojica se je znašla na tleh.

Padec Alaphilippa je Balleriniju dal proste roke in Italijan je priložnost izkoristil. V zadnjih metrih se je za zmago boril z Giulliem Cicconejem (Trek-Segafredo) in rojaka uspel prehiteti za nekaj centimetrov.

»Kakšna etapa in kakšna ekipa. Garali so cel dan in mislim, da je zmaga nekaj najboljšega, ko imaš tako ekipo,« je po drugi zaporedni zmagi povedal Ballerini.

»Zares sem vesel za ekipo in sponzorje. Videl sem padec Loulouja (Alaphilippa, op. P.). Mislim, da je dobro, upam, da je dobro. Ni bilo lahko, bilo je zelo, zelo stresno, saj je deževalo, tudi spust je bil spolzek, a smo ostali v ospredju in opravili dobro delo

V ozadju sta se za tretje mesto udarila Alex Aranburu (Astana-Premier Tech) in Dylan Teuns (Bahrain Victorius). Uspešnejši je bil slednji, ki je s tretjim mesto pridobil tudi nekaj bonifikacijskih sekund. Španec sedaj v skupnem seštevku zaseda drugo mesto, za vodilno majico zaostaja 16 sekund.

Jutri je pred karavano najtežja etapa. V zaključku se bodo kolesarji spopadli z vzponom na Mont Ventoux, kjer se bo najverjetneje izluščil tudi končni zmagovalec dirke.

Prejšnji članekRemco Evenepoel se počasi vrača na kolo, sprva le v virtualnem svetu
Naslednji članekFabio Jakobsen prestal operacijo čeljusti