Izjemen šprinterski vlak Samu Bennettu pomagal do otvoritvene zmage na Portugalskem

Na prvi etapi prestavljene dirke Volta ao Algarve je izjemno delo ekipe v zaključnih metrih ponovno izkoristil Sam Bennett. Irec se je podpisal že pod šesto letošnjo zmago.

Portugalska dirka po pokrajini Algarve bi morala biti na sporedu že konec februarja, a so tedanje zdravstvene razmere onemogočale normalno izpeljavo dogodka. Določen je bil nov termin, ki je dirko postavil tik pred Dirko po Italiji, dva dni pa se dogodka tudi prekrivata.

Na Iberski polotok je tako prišla okrnjena zasedba zvezdnikov, ki nastopa na Giru niso načrtovali. A šprinterske vrste veliko udarcev niso doživele, saj na dirki sodeluje kar nekaj zelo dobrih šprinterjev, na čelu s Samom Bennettom (Deceunink-Quick Step) in Pascalom Ackermannom (Bora-hansgrohe).

Prva etapa je bila namenjena šprinterjem in kljub pogumnemu begu četverice kolesarjev, je bilo jasno, da se bo danes etapa zaključila s skupinskim šprintom. Dvajset kilometrov do cilja je bila celotna karavana zopet skupaj in vajeti so prevzele ekipe šprinterjev, pri čemer je bila najbolj aktivna Bora-hansgrohe.

V zadnjih petih kilometrih so se morali kolesarji prebiti preko številnih krožišč, vožnjo pa jim je oteževala tudi izjemno ozka cesta. Posledice gneče sta občutila Fabio Jakobsen in Shane Archbold (oba Deceuninck-Quick Step), ki sta se štiri kilometre do cilja znašla na tleh in izpadla iz glavnine.

Kljub dvema kolesarjema manj je v zadnjih kilometrih Deceuninck-Quick Step svojo nalogo opravil brez napake. Šprinterski vlak, ki mu je poveljeval Michael Mørkøv (Deceuninck-Quick Step), je Sama Bennetta pripeljal v ugoden položaj za šprint in Irec je brez večjih težav izkoristil delo ekipe.

V zaključku se je povsem izgubil eden glavnih današnjih favoritov Ackermann. Nemec je v zaključku ostal daleč od čela dirke in se v zaključni boj sploh ni vmešal. V cilj je zapeljal na 57. mestu, kar je zagotovo močno pod pričakovanji.

Prejšnji članekIščemo najlepšo slovensko zmago na Dirki po Italiji – 2. del
Naslednji članekColnago na dražbo postavlja digitalno fotografijo unikatnega kolesa