Izberite dres Jumbo-Visme za Dirko po Franciji

Jumbo-Visma bo na letošnji Dirki po Franciji zamenjala barvo dresov in tradicionalno rumene drese zamenjala s pretežno črno poslikavo. Prvič v zgodovini bo izbira dresa v celoti prepuščena navijačem, ki lahko glasujejo med tremi ponujenimi dizajni.

Organizatorji Dirke po Francije in Mednarodna kolesarska zveza so nizozemsko moštvo prosili, da na štart največje dirke v koledarju pridejo s prilagojeno poslikavo dresa, saj je sedanji rumeni preveč podoben majici vodilnega kolesarja.

Pred podobno nalogo so pri Jumbo-Vismi postavljeni vsako leto in ponavadi dresu dodajo nekaj več črne barve, a osnova še vedno ostaja rumena. Letos so se odločili za drugačno potezo in bodo dres večinsko obarvali črno, preko prsi pa bo (odvisno od izbranega modela) ostal rumen pas z imenom moštva.

Pri nizozemskem moštvu so že oblikovali tri različice drese, med katerimi bodo navijači izbrali tistega, ki ga bo Primož Roglič z druščino nosil na francoski pentlji.

Svoj glas lahko oddate tudi vi na tej povezavi: https://ourjersey.teamjumbovisma.com/

To pa še ni vse. Poleg izbire dresa bo navijačem omogočeno tudi, da na dres kolesarjev pristavijo svoje ime. Ime vsakega, ki bo med 19. in 28. aprilom kupil zmagovalni dizajn dresa, bo namreč zapisano na dresu kolesarjev.

»Vse od zadnje izvedbe Dirke po Franciji smo v pogovorih z organizatorjem ASO-m. Iz spoštovanja do rumene majice smo se z našima glavnima sponzorjema Jumbom in Vismo odločili, da prilagodimo dres. Postavljeni smo bili pred velik izziv. To smo izkoristili kot priložnost za vključitev navijačev v naše moštvo, kot še nikoli prej. Tako bodo na štartu v Brestu »deveti mož« ob naši osmerici kolesarjev,« je povedal direktor moštva Richard Plugge.

Glasovanje za zmagovalni dizajn poteka do 15. aprila. Vsi posamezniki, ki so glasovali, bodo dres lahko kupili od 17. aprila dalje, dva dni kasneje pa bo na voljo še vsem ostalim. Kot že omenjeno pa je 28. april zadnji dan, ko navijači še lahko kupijo dres in tako nanj pristavijo svoje ime.

Prejšnji članekSlovenca v ligi zase, Pogačar na koncu ugnal Rogliča
Naslednji članekNoge ne bodo počivale, kolesarje na Dirki po Baskiji čakajo novi strmi vzponi