Iz bolnišnice se je oglasil Matej Mohorič

Po hudem padcu, zaradi katerega je končal Dirko po Italiji, se je Matej Mohorič oglasil iz bolnišnice. Že prve informacije ekipnega zdravnika so nakazovale, da se je Slovenec izognil hujšim posledicam, sedaj pa je to potrdil tudi Mohorič sam.

Deveto etapo Dirke po Italiji je v veliki meri zaznamoval grd padec Mateja Mohoriča (Bahrian Victorious), ki ga je na spustu katapultiralo preko krmila in z glavo je udaril v tla. Nemudoma je bil prepeljan v bolnišnico v bližnjem Avezzanu, a javnost dolgo časa ni vedela, kakšno je stanje Slovenca.

Prve informacije je podal moštveni zdravnik Daniele Zaccaria, ki je priznal, da ga je pomirilo dejstvo, da se je Mohorič spomnil telefonske številke svojega dekleta.

»Mateja so prepeljali v bližnjo bolnišnico na pregled. Zagotovo je utrpel pretres možganov, a lahko potrdim, da je bil ves čas pri zavesti. Govoril je z mehanikom in športnim direktorjem. Povedali so mi, da jim je naročil, naj pokličejo njegovo dekle, katere telefonsko številko je znal povedati na pamet. To me je nekoliko pomirilo,« je povedal Zaccaria.

Več kot osem ur po nesrečnem dogodku se je Mohorič oglasil preko socialnih omrežij.

»Dobro sem. Moje kolo in čelada sta prevzela večino sile trka, imel sem veliko sreče. Zlomljena ni nobena kost, imam manjši pretres možganov, a nobenega glavobola. Zdravstveno osebje spremlja moje stanje.«

Prejšnji članekEtapa in rožnata majica v roke Egana Bernala; Mohorič končal z dirko
Naslednji članekEgan Bernal ni vedel, da je zmagal