Italijan Giulio Ciccone okužen s koronavirusom

Ciccone je na lanski Dirki po Franciji dva dni nosil rumeno majico. vir: twitter

Italijanski kolesar Giulio Ciccone je potrdil, da je okužen s koronavirusom. Član Trek-Segafreda bo zato izpustil dirko Tirreno-Adriatico, ki se bo pričela čez tri dni. Vprašljiv je tudi njegov nastop na svetovnem prvenstvu in Dirki po Italiji.

Giulio Ciccone se je te dni pripravljal na dirko dveh morij. Z ekipo je na prelazu San Pellegrino v italijanskih Dolomitih opravljal višinske priprave. S 25-letnikom so trenirali še Vincenzo Nibali, Antonio Nibali, Gianluca Brambilla in Julien Bernard. Vsi so bili testirani, njihovi testi pa okužbe niso pokazali.

Okužba bo močno spremenila načrte mladega Italijana. Kot že omenjeno se mora odpovedati nastopu na Tirreno-Adriatico, saj ga čaka 14-dnevna samoizolacija. Iz nje bo lahko odšel 17. septembra, torej le teden dni pred začetkom svetovnega prvenstva, na katerem bi Ciccone zastopal italijanske barve.

Ciccone je po ponovnem zagonu sezone zbral že osem tekmovalnih dni. vir: twitter

Vprašanje se postavlja, ali bo Ciccone sploh lahko nastopil na svetovnem prvenstvu v Imoli, saj se v primeru daljše okužbe njegova samoizolacija lahko podaljša. Tudi če se Italijanovo stanje hitro popravi in se 17. septembra lahko vrne v tekmovalni pogon, pa je vprašanje, ali bo njegova forma dovolj dobra, da bo našel mesto v italijanski reprezentanci.

Pred dnevi prestavljeno svetovno prvenstvo bi članu Trek-Segafreda lahko odgovarjalo. Skoraj 260 kilometrov dolga preizkušnja bo z več kot 5000 višinskimi metri naredila močno selekcijo pred prihodom v cilj. Preživeli bodo le najbolj vzdržljivi hribolazci, med kateri bi v pravi formi spadal tudi Ciccone.

V začetku oktobra se začenja še ena dirka, na katero odhaja Ciccone – Dirka po Italiji. Giro je Italijanov glavni cilj sezone in do njegovega začetka bo skoraj zagotovo zdrav, vprašanje pa je, ali bo tudi ustrezno pripravljen. Na italijansko pentljo se odpravlja kot pomočnik Vincenza Nibalija, kar mu omogoča nekaj več manevrskega prostora v pripravljenosti, a že tretja etapa se bo končala z vzponom na Etno. Tedaj bo moral biti pripravljen na trpljenje, saj ga bo Nibali nujno potreboval.

Prejšnji članekAmund Grondahl Jansen zapušča Jumbo-Vismo
Naslednji članekVIDEO: Veter s pleč Pogačarja odnesel belo majico