Israel Start-Up Nation kot prva ekipa začenja s pripravami

Novopečena ekipa World Toura je kot prva začela priprave na nadaljevanje sezone. Prve trening kampe so začeli že pretekli teden, saj se v začetku junija že podajajo na prvo dirko. To bo manjša etapna dirka v Romuniji, ki ekip World Toura ni vajena.

V štirih mesecih se bodo člani Israel Start-Up Nationa (ISN) udeležili kar 42 dirk. »Bo zgoščeno in naporno, a komaj čakam,« je ob objavi koledarja povedal prvi zvezdnik ekipe Dan Martin, ki si je za glavni cilj sezone izbral dirko po Franciji.

Začetek v Romuniji

ISN namerava nadaljevanje sezone začeti že 2. julija na Sibiu Touru, manjši romunski dirki, kjer navadno sodelujejo le prokontinentalne in kontinentalne ekipe, med njimi tudi Adria Mobil. A letos bodo meje med dirkami World Toura in ostalimi manjšimi dirkami močno zabrisane. Ekipe morajo nabrati tekmovalno kilometrino, zato bodo izkoriščale vsakršno možnost za dirkanje.

Israel Start-Up Nation je med ekipe World Toura vstopil letos. vir: Twitter

»Super je, da se kolesarji in celotna ekipa lahko pripravljmo na prihajajoče dirke. Tam se lahko prepričamo, da smo na pravi poti, vključno z varnim vračanjem k dirkanju,« je povedal športni direktor ekipe Kjell Carlstrom.

Ekipa bo na prvih dirkah sestavljena iz članov glavne in razvojne ekipe. Na ta način mlajši kolesarji ne bodo izgubili dirk za svoj razvoj, hkrati pa se bodo lahko učili in nabirali izkušnje, ki jim jih bodo posredovali starejši kolegi.

V juliju bo ISN sodeloval še na dveh drugih etapnih dirkah. Še ena manjša dirka jih bo čakala na Poljskem, nato pa se bodo konec meseca podali v Španijo, kjer bodo dirkali na Vuelti Burgos. Španska dirka spada v drugi najvišji kakovostni razred in bo služila kot zadnja priprava na natrpan avgustovski koledar.

Potreben bo boj za mesta v ekipi

Direktorji ekipe so jasni – mesto v ekipi za Tour si bo potrebno priboriti. Zaenkrat ima v tam zagotovljen nastop le Dan Martin, ki se bo v Francijo podal kot kapetan ekipe, vsi ostali člani pa si bodo mesto morali priboriti z dobrimi rezultati na začetku sezone. Prav prve tri etapne dirke naj bi dale jasnejšo sliko, kdo je pripravljen na boje s francoskimi vzponi.

V Franciji zagotovo ne bo Davideja Cimolaia. Italijanski šprinter se želi osredotočiti na domače dirke, predvsem na Milano – San Remo, ki mu je najbolj pri srcu. »Upam, da bom nastopil na domačih dirkah: Tirreno – Adriatico, Giro d’Italia in seveda Milano – San Remo. V času karantene sem dobro treniral in ostal motiviran. Avgusta bom pripravljen

Andre Greipel se je ekipi pridružil pred letošnjo sezono. vir: Twitter

Nekoliko več pomislekov nad vračanjem k dirkanju ima Andre Greipel. Nemec se veseli ponovnih bojev na cestišču, a v isti sapi poudarja, da morajo biti dirke varne za vse udeležene.

»Še vedno nakupujem z masko, ljudje še vedno umirajo zaradi virusa in zato se včasih zdi čudno, da razmišljamo o dirkanju. Nihče ne ve, ali se bo virus ponovno razširil, zato mislim, da ne bi smeli forsirati dirk, če ne bo varno. A vendar, če se bo sezona nadaljevala, bom pripravljen.«

Prejšnji članekBo prepoved potovanja Kolumbijce stala Toura?
Naslednji članekRoglič pred Tourom na dve etapni dirki