Ineos Grenadiers poskrbeli, da bodo vidni v glavnini

Britanska zasedba Ineos Grenadiers je razkrila novo podobo. V sezoni 2023 bodo nastopali v oranžnih dresih, zaradi katerih jih v glavnini ne bo mogoče zgrešiti.

Po letih dirkanja v temnomodrih dresih, so se pri Ineos Grenadiersih odločili za veliko spremembo. V novo sezono se podajajo z “brigadno rdečo”, kakor so barvo poimenovali sami.

V javnosti je prišlo do konsenza, da gre za oranžne drese. Prav takšne barve opremo namreč člani britanske ekipe že nekaj let uporabljajo na treningih, saj ekipa želi povečati njihovo vidljivost in posledično varnost na cesti.

Novi dresi so v osrednjem delu enobarvni – oranžni – na desnem rokavu pa se barva zmeša z rumenimi odtenki. Lev rokav pa krasi modra barva, ki je bila zaščitni znak ekipe v preteklih letih.

Preko hrbta, kot smo že vajeni, teče temnomodra črta, ki nekoliko razbije enobarvnost.

Hlače še naprej ostajajo temnomodre barve.

Ekipa je novim dresom pripisala slogan “Vidno hitri“. Kot pravijo sami, želijo zagotoviti vidljivost svojih kolesarjev v karavani, kot so to že pred leti uspešno naredili s svojimi pomočniki v okrepčevalnih conah, ki so jih oblekli v oranžne majice.

Uvedba značilne oranžne barve je za nas pomembna. Ta bo povečala vidnost naših kolesarjev med dirko, tako kot oranžna oprema, ki jo nosijo med treningom, in jim pomagala ohranjati varnost na cesti ter jih dela vidne v vseh razmerah,” je povedal vodja ekipe Rod Ellingworth.

Podjetje Bioracer se je izkazalo z dresom za leto 2023 in veselimo se dirkanja v ‘Vidno hitrem’ dresu,” je še dodal.

Prejšnji članekMark Cavendish naj bi bil tik pred podpisom pogodbe z Astana Qazaqstan
Naslednji članekTom Pidcock odščipnil dve minuti rekordnemu času na Sa Calobra