Imate odvečnega pol milijona evrov? Kupite zmagovalno kolo Tadeja Pogačarja

Imate to srečo, da ne veste kam z denarjem? Se vam v stanovanju valja pol milijona evrov? Ste kolesarski navdušenec? Potem se vam prav v teh dneh ponuja izjemna priložnost. Kupite lahko zmagovalno kolo Tadeja Pogačarja z Dirke po Franciji 2020.

Dirka po Franciji 2020 bo za Slovence vedno imela posebno mesto v zgodovini. Gre za prvo slovensko zmago na največji kolesarski dirki, ki je dodala piko na i slovenski kolesarski pravljici, katero doživljamo še danes.

Tadej Pogačar je omenjeno zmago dosegel na Colnagovem kronometrskem modelu K.One, dan kasneje pa v Pariz pripeljal na povsem rumeno obarvanem Colnagu V3Rs. Prav replika slednjega se je v teh dneh pojavila na dražbi in že dosegla vrtoglave ponudbe.

V času pisanja prispevka ponudba za Pogačarjevo kolo znaša 550.000 evrov.

Dražba ima predvsem dobrodelno noto. Denar, ki bo zbran s prodajo, bo namenjen podpori izobraževanega programa begunjskih otrok v Ukrajini in Moldaviji.

Pogačar je za zbiranje sredstev združil moči z ameriškim tehnološkim podjetjem Plume. To v letu 2022 izvaja tako imenovani kolesarski izziv pod okriljem dobrodelnega oddelka podjetja PlumeStrong.

Del kolesarskega izziva bo predstavljala tudi petdnevna dobrodelna vožnja preko švicarskih Alp. Ta se bo začela 5. septembra, končala pa 9. septembra. Tedaj se zaključi tudi dražba kolesa. Na prvi etapi vožnje se bo predstavnikom podjetja pridružil tudi slovenski as, ki se v teh dneh pripravlja na prihajajoče svetovno prvenstvo.  

Na predvečer prve etape je Pogačar tudi opravil krajši pogovor s predstavniki podjetja in odgovarjal na vprašanja oboževalcev. Razkril je tudi, zakaj se je odločil za sodelovanje s podjetjem Plume.

Dobrodelno se trudijo za otroke in organizirajo dogodke, ki to podprejo. Mislim, da gre za dobro sodelovanje, s katerim lahko dosežemo nekaj velikega,” je povedal Pogačar.

 “Tudi sam si želim početi to, pomagati drugim in mislim, da imamo odlične pogoje za sodelovanje.”

Pogačar je v preteklosti že dokazal, da so mu dobrodelni dogodki blizu. Svojo prepoznavnost izkorišča za zbiranje sredstev, ki jih namenja različnim dobrodelnim organizacijam in fundacijam.

Eno zadnjih tovrstnih dobrodelnih dražb smo lahko spremljali med Dirko po Franciji. Tedaj je Slovenec na dražbo postavil svoje posebno pobarvane kolesarske čevlje, s katerimi je zbiral denar za lastno fundacijo, ki se ukvarja z raziskovanjem raka. Le nekaj mesecev pred tem je namreč boj z rakom izgubila mama njegove zaročenke Urške Žigart.

Prejšnji članekKje in kdaj še lahko napade Primož Roglič?
Naslednji članekEvenepoel čuti da okreva in verjame, da lahko zadrži rdečo majico