Igra milimetrov zopet v korist Ackermanna

Druga etapa dirke Tirreno – Adriatico je bila skoraj popolna kopija prve. V zaključnem šprintu je ob ogradi zopet šprintal Pascal Ackermann, ki si je privozil še drugo zaporedno zmago. Fernando Gaviria se je moral še enkrat več zadovoljiti z drugim mestom.

Dolga, a ne preveč zahtevna etapa ob obali Tirenskega morja je kolesarje peljala od Camaiora do Follonica. Na lov po nemogoče so se danes podali trije ubežniki, ki so bili ujeti 15 kilometrov do cilja. 

Nato je sledil tipičen zaključek šprinterske etape. Ekipe favoritov za etapno zmago so se postavile na čelo in svoje zvezdnike pripeljale v zadnje kilometre. V zaključku je bila najbolj aktivna ekipa Deceuninck-Quick Stepa, ki je danes računala na uspeh Davida Ballerinija. V ozadju je imel svoj vlak postavljen tudi Pascal Ackermann, ki je danes kolesaril v modri majici vodilnega kolesarja. Nekaj manj ekipne pomoči je imel Fernando Gaviria, ki se je zgodaj znašel sam in moral zavetrje iskati pri konkurentih.

Po petih urah kolesarjenja so šprinterji iz sebe iztisnili še zadnje atome moči. Prvi se je proti ciljni črti podal Rick Zabel, a izkazalo se je, da je poskusom začel prezgodaj. Iz ozadja se je namreč pojavil najboljši nemški šprinter Ackerman, ki je že drugi dan zapored šprintal povsem na desnem robu cestišča. Nemcu je sledil Fernando Gaviria, ki je spadal v ožji krog favoritov, a moral še enkrat več priznati premoč sotekmovalcu.

Ackermann je ciljno črto prečkal nekaj metrov pred Kolumbijcem in ohranil majico vodilnega. Njegova prednost sedaj znaša osem sekund pred Gavirio, a že jutri lahko pričakujemo, da bodo vsi šprinterji zdrsnili po lestvici navzdol. Na vrsti bo namreč prva hribovita etapa, ki se bo končala z dvokilometrskim vzponom.

Edini Slovenec na dirki Jan Tratnik je tudi danes uspešno preživel etapo. V cilj je prišel na 49. mestu znotraj časa zmagovalca. Prav jutrišnja etapa bi bila lahko pisana na kožo kolesarju Bahrain-McLarena, ki ga bomo morda videli v begu.

Prejšnji članekSam Bennett naposled le do prve zmage na Touru
Naslednji članekPogačar ostaja brez pomembnega pomočnika